Radiatii electromagnetice - Telefonie mobila

Extras din referat Cum descarc?

- Radiatia, (din fr. radiation), este fenomenul fizic de emitere si propagare de unde (radiatie ondulatorie) sau de corpusculi (radiatie corpusculara). Orice radiatie implica un transport de energie.
- SAR-ul se exprima in Wati pe kilogram (W/kg) si nu este masurabil la om ; pentru corpul uman, el este admis o densitate de putere de 1mW/cm2 (miliwat pe centimetru patrat) care corespunde unei densitati de putere absorbita (SAR) de 0,4W/kg.
Boala radiatiilor omniprezente
Vreau semnal bun peste tot, insa nu vreau nici o antena in apropierea mea! E timpul sa te mai gandesti la aceasta afirmatie, acum ca fiecare poate lua propriile precautii.
Nu sunt audibile, nu sunt vizibile si de cele mai multe ori nici nu pot fi simtite: campurile electromagnetice ne inconjoara zilnic. 
Daca ar disparea de la o zi la alta, am avea o mare problema. Avioanele nu ar mai zbura, politia si pompierii ar fi complet debusolate, la fel ca si spitalele. Pe scurt: ordinea publica ar disparea.
Undele electromagnetice sunt omniprezente, trecand prin materie si vid. 
Au efecte diferite, in functie de lungimea de unda, fiind posibila utilizarea lor in mai multe scopuri - sunt atat constructive cat si distructive. In plus, sunt ceva cu totul natural: chiar si lumina soarelui este legata de undele electromagnetice. Doar o mica parte a acestora este perceputa de noi ca si lumina. 
Ceva mai sus pe spectrul frecventelor se gasesc cele mai periculoase tipuri de radiatii pentru formele de viata cunoscute si anume undele electromagnetice ionizante. Acestea pot deteriora celule vii, reprezentand o componenta naturala a calatoriilor mai lungi cu avionul. In functie de durata zborului, toti pasagerii sunt atinsi de cantitati infime de radiatii de frecventa inalta. Hrana si aerul reprezinta de asemenea o sursa constanta de radiatii ionizante pentru fiecare dintre noi.
1. Clasificarea radiatiilor electromagnetice :
In functie de frecventa sau lungimea de unda cu care radiatia se repeta in timp, respectiv in spatiu, undele electromagnetice se pot manifesta in diverse forme.
Spectrul radiatiilor electromagnetice este impartit dupa criteriul lungimii de unda in cateva domenii, de la frecventele joase spre cele inalte:
- radiatiile (undele) radio,
- microunde, 
- radiatii hertziene, 
- radiatii infrarosii, 
- radiatii luminoase, 
- radiatii ultraviolete, 
- radiatii X (Rontgen), 
- radiatii "?" (gamma - litera greaca)
Figura 1 - Spectrul electromagnetic
Undele radio - se folosesc si pentru transmiterea semnalelor de televiziune, pentru comunicatii prin satelit si telefonie mobila. 
Microundele sunt folosite atat in comunicatii cat si in cuptorul cu microunde, care se bazeaza pe absorbtia relativ puternica a radiatiilor de aceasta frecventa in apa si materiile vegetale si animale. 
Undele milimetrice se folosesc de exemplu in astronomie. 
Undele terahertziene au inceput abia de curand sa fie cercetate si folosite in aplicatii practice. 
Radiatia (lumina) infrarosie este foarte utila in analize fizico-chimice prin spectroscopie. De asemenea ea se mai utilizeaza pentru transmiterea de date fara fir dar la distante mici, asa cum este cazul la aproape toate telecomenzile pentru televizoare si alte aparate casnice. 
Lumina vizibila este cel mai la indemana exemplu de unde electromagnetice. 
Radiatia (lumina) ultravioleta este responsabila pentru bronzarea pielii. 
Razele X (sau Rontgen) sunt folosite de multa vreme in medicina pentru vizualizarea organelor interne. 
In fine, razele gamma se produc adesea in reactii nucleare.
2. Campurile electromagnetice.
Preocuparea constanta pentru imbunatatirea calitatii vietii si pentru utilizarea unor tehnologii industriale performante a determinat, la sfarsitul secolului XX, explozia numarului de surse de radiatii electromagnetice neionizante din banda microunde si radiofrecventa (cosmice si industriale) concomitent cu cresterea interesului populatiei si al specialistilor pentru evaluarea riscurilor pentru sanatate. In acest context este lesne de inteles preocuparea atat a cercetatorilor, cat si a populatiei cu privire la identificarea si evaluarea riscurilor pentru sanatate.
Un camp electromagnetic (radiatie sau unda electromagnetica) este format dintr-un camp electric (E) si un camp magnetic (H) perpendiculare


Fisiere in arhiva (1):

  • Radiatii electromagnetice - Telefonie mobila.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.razboiulnevazut.com/boala-radiatiilor.html
2. http://www.comunic.ro/article.php/C%C3%A2mpurile_electromagnetice_%C5%9Fi_efectele_acestora_asupra_st%C4%83rii_de_s%C4%83n%C4%83tate/2059/
3. http://www.energienucleara.go.ro/cap_05.htm


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!