Protejarea Delfinilor din Apele Romanesti

Extras din referat Cum descarc?

1.Luare de atitudine pentru protectia delfinilor
Marea Neagra are o suprafata de 413.490 km2; adancime maxima de 2.245 m; volum de apa de 529.955 km2; lungimea tarmurilor 4.020 km. 
In Marea Neagra se varsa numeroase fluvii mari ca: Dunarea, Nistru, Bug, Nipru si Kizil, fapt care duce la salinitate redusa 20-22%.
In aportul fluvial, apreciat la 346 km2, 78% apartine raurilor din nord-vestul bazinului, iar dintre acestea evident Dunarii. 
Urmare a deficitului de aluviuni, cat si a reducerii aportului Dunarii, si plajele sufera un proces rapid de erodare. 
Marea Neagra este supusa in zona litoralului romanesc unui proces de poluare urmare a poluantilor proveniti din Dunare, evacuarilor directe de ape uzate insuficient epurate sau chiar neepurate, cat si prin activitatea portuara intensa.
Sursele de poluare ale apelor Marii Negre din sectorul romanesc sunt: Platforma Industriala Navodari, apele uzate industriale si menajere insuficient epurate, provenite de la statiile de epurare ale oraselor Constanta si Mangalia.
Pana in prezent in Marea Neagra au fost inventariate aproximativ 1500 specii de vertebrate si nevertebrate. Urmare a accentuarii poluarii industriale si orasenesti din ultimele doua decenii s-a constatat reducerea unor specii de pesti rapitori, cat si a unor specii de pesti cu importanta economica: scrumbie, calcan, hamsie, stavrid, sturioni.
Datorita aportului permanent a apelor Dunarii, cat si regimului vanturilor si curentilor marini, factorii abiotici in zona litoralului romanesc suporta importante variatii sezoniere.
Obiectivul principal al proiectului este acela de a dezvolta bazele tehnice si legale precum si de a intari cadrul legislativ romanesc de management pentru protectia efectiva si conservarea durabila a celor trei specii de delfini din Marea Neagra, in acord cu politicile de mediu la nivel local.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protejarea Delfinilor din Apele Romanesti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!