Protejarea Biodiversitatii

Extras din referat Cum descarc?

Valoarea patrimoniului natural al Romaniei este recunoscuta la nivel national si international prin protejarea celor mai reprezentative zone si includerea acestora in reteaua nationala de arii naturale protejate sau in cadrul altor retele internationale de arii naturale protejate constituite in baza unor conventii sau tratate la care tara noastra a aderat.
Modul de constituire si de administrare a ariilor naturale protejate va lua in considerare interesele comunitatilor locale, facilitandu-se participarea localnicilor in consiliile consultative pentru aplicarea masurilor de protectie, conservare si utilizare durabila a resurselor naturale, incurajandu-se mentinerea practicilor si cunostintelor traditionale locale in valorificarea acestor resurse, in beneficiul comunitatilor locale.
Reteaua de arii naturale protejate se compune din:
a) Rezervatii stiintifice
b) Parcuri nationale
c) Monumente ale naturii
d) Rezervatii naturale
e) Parcuri naturale
f) Rezervatii ale biosferei
g) Zone umede de importanta internationalaj) Arii de protectie speciala avifaunistica
k) situri de importanta comunitara
l) Geoparcul 
In judetul Buzau aceasta retea se compune din: rezervatii naturale, monumente ale naturii, situri de importanta comunitara si urmeaza a se derula proiectul pentru un geoparc, Tinuturile Romaniei-Tinutul Buzaului, pe care Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa l-a depus spre finantare prin Fondul Cultural National pe 21 decembrie 2006.
Monumente ale naturii
Monumente ale naturii sunt acele arii naturale protejate al caror scop este protectia si conservarea unor elemente naturale cu valoare si semnificatie ecologica, stiintifica, peisagistica deosebite, reprezentate de specii de plante sau animale salbatice rare, endemice sau amenintate cu disparitia, arbori
seculari, asociatii floristice si faunistice, fenomene geologice - pesteri, martori de eroziune, chei, cursuri de apa, cascade si alte manifestari si formatiuni geologice, depozite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protejarea Biodiversitatii.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!