Protecția mediului înconjurător la nivelul județului Brăila

Extras din referat Cum descarc?

In judetul Braila cele trei rezervatii naturale - Padurile Camnita si Viisoara si Lacul Jirlau, ocupa o suprafata totala de 2737,66 ha. 
REZERVATIA NATURALA CAMNITA 
LOCALIZARE
Rezervatia are o suprafata de 1,2 ha si este amplasata in comuna Ramnicelu, in apropierea satului Constantinesti, intre DJ 221 si raul Buzau. Aceasta rezervatie este situata in cuprinsul padurii Camnita, padure ce ocupa circa 550 ha, formata preponderant din salcam, plop alb si negru si salcie. 
CAI DE ACCES
Din Braila pe DJ 221Braila-Romanu-Gemenele-Ramnicelu-Constantinesti
VALORI NATURALE PROTEJATE
Padurea este un arboret natural de frasin - hibrizi de frasin de Pennsylvania (Fraxinus x pennsylvanica si Fraxinus x angustifolia), in amestec cu salcam (8F+2SC), de origine necunoscuta, in varsta de circa 45 ani. A fost declarata rezervatie pentru ca frasinul fiind preponderent poate fi considerat arboret pur de frasin, ceea ce constituie o raritate in peisajul judetului Braila. Totodata aceasta arie protejata este si rezervatie de seminte, mentionata cu codul FR-M280-3 in ,,Catalogul national al surselor pentru materiale forestiere de reproducere din Romania ,, (avizat in 2001), scopul selectiei fiind cantitatea si calitatea lemnului.
ANUL DECLARARII SI ACTELE PRIN CARE A FOST DECLARATA
1994 - H.C.J. Braila nr 20/1994 - rezervatie forestiera; 2000 - Legea nr 5/2000 pentru aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national - sectiunea a III-a - zone protejate - rezervatie naturala, cod 2259.
CUSTODIE
Directia Silvica Braila prin Conventia de custodie nr. 1/ Conventia de custodie se deruleaza pe o perioada de 5 ani. Obligatiile care decurg din conventie se refera in principal la intocmirea planului de management si a regulamentului rezervatiei in termen de maximum un an si respectiv 6 luni de la incheierea acesteia si administrarea rezervatiei in conformitate cu prevederile acestor acte in scopul asigurarii unei protectii eficiente a ariei naturale protejate si a valorilor patrimoniului natural.
Starea de conservare a arboretului de frasin dovedeste o buna capacitate de regenerare naturala care poate asigura mentinerea acestui arboret instalat natural, chiar daca nu corespunde tipului fundamental de padure. S-a dovedit ca nu se manifesta un impact antropic negativ prin taieri abuzive sau pasunat si exista si o diseminare naturala a frasinului in unitatile amenajistice invecinate astfel incat s-a propus marirea perimetrului protejat. 
REZERVATIA NATURALA LACUL JIRLAU 
LOCALIZARE 
Rezervatia este situata in vestul judetului Braila, pe malul stang al raului Buzau, pe teritoriul comunelor Jirlau, Visani si Galbenu., avand o suprafata de 838,66 ha.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Mediului Inconjurator la Nivelul Judetului Braila.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!