Protectia Mediului

Extras din referat Cum descarc?

Preocuparile pentru protectia mediului natural s-au facut resimtite inca de la sfarsitul secolului al XIX lea, cand s-a facut tranzitia de la atitudinea de admirare pasiva a frumusetilor naturii la cea activa de actionare pentru protectia ei si de prevenire a exploatarii abuzive a bogatiilor naturale.
Axul central al politicilor noastre de mediu il constituie asigurarea unui mediu curat pentru sanatatea locuitorilor tarii, spargerea cercului vicios al saraciei si deteriorarii mediului, asigurarea unei cresteri economice regenerative si inovative, spre binele generatiilor actuale si viitoare, armonizarea legislatiei specifice de mediu cu cea a Uniunii Europene in vederea accelerarii procesului de integrare in structurile europene.
Fara ocrotirea mediului, nu se poate asigura dezvoltarea durabila.
Dezvoltarea durabila include protectia mediului, iar protectia mediului conditioneaza dezvoltarea durabila.
Cerintele si exigentele existente la nivelul Uniunii Europene impun o noua abordare a problemelor globale de mediu, din punct de vedere al efectelor si presiunii asupra mediului si a tuturor consecintelor dezvoltarii socio-economice. Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio de Janeiro in iunie 1992, a aratat ca nu se mai pot gandi mediul si dezvoltarea economica si sociala ca domenii izolate si ca singura cale spre progres economic pe termen lung este legarea acestuia de protectia mediului.
Problema cheie a dezvoltarii durabile o constituie reconcilierea intre doua aspiratii umane: necesitatea continuarii dezvoltarii economice si sociale, dar si protectia si imbunatatirea starii mediului, ca singura cale pentru bunastarea atat a generatiilor prezente, cat si a celor viitoare.
Pentru a se dezvolta durabil, toate tarile au nevoie de acces si perfectionare in domeniul utilizarii tehnologiilor curate si care risipesc mai putine resurse.
Un mesaj important al celui de-al saselea Program de Actiune pentru Mediu este, printre altele, acela de a perfectiona sistemele de raportare catre Comunitatea Europeana, pentru a face posibila o analiza si evaluare mai buna a cerintelor actuale prin indicarea unor modalitati de imbunatatire a eficientei masurilor viitoare de protectie a mediului.
Cu acest prilej au fost identificate sursele de mediu carora le sunt adresate dezvoltarea durabila: schimbarile climatice, folosirea irationala a resurselor naturale regenerabile si neregenerabile, pierderea biodiversitatii si acumularile de substante chimice persistente in mediu.
Masurarea progresului in atingerea obiectivelor propuse necesita informatii despre starea mediului inconjurator si despre cauzele ce stau la baza problemelor de mediu.
Este necesar un sistem de raportare eficient cu privire la punerea in practica si implementarea politicilor de mediu.
Cerintele si exigentele existente la nivelul Uniunii Europene impun o noua abordare a problemelor globale de mediu din punct de vedere al efectelor ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Mediului - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!