Protectia Mediului

Extras din referat Cum descarc?

Am ales sa prezint acest domeniu referitor la protectia mediului, deoarece consider ca este o problema de actualitate cu care se confrunta intreaga societate. Consider ca indiferenta de care dam dovada cu privire la mediul inconjurator ne afecteaza direct insa nu luam masuri in aceasta privinta. Este curios faptul ca atitudinea oamenilor fata de mediu nu s-a schimbat semnificativ de-a lungul existentei umanitatii. O multime de documente atesta exploatarea irationala a padurilor, degradarea solurilor, distrugerea unor specii . Diferenta intre noi si stramosii nostri este legata de capacitatile noastre sporite atat de a distruge cat si de a ingriji mediul. In continuare voi prezenta conceptul de ,,protectie a mediului"
Inainte de anii`70, cuvintele de protectia mediului si politica mediului erau notiuni la fel de necunoscute ca si cea de dreptul mediului. Cu timpul insa, guvernele statelor, organizatiile si organismele internationale au acordat atentie acestui domeniu atat de important. Pornind de la realitatea dupa care calitatea vietii pe Pamant este dependenta de calitatea mediului, protejarea si dezvoltarea mediului trebuie sa constituie una dintre preocuparile contemporane prioritare.
Protectia mediului are ca scop inlaturarea influentelor negative asupra mediului natural si artificial, asupra ecosistemului ca un tot unitar, reducerea si eliminarea efectelor poluarii. Protejarea ecosistemelor se face printr-un complex de activitati umane care au ca scop principal ocrotirea omului, ca parte integranta a comunitatilor de viata interdependente. Pentru restabilirea echilibrului ecologic perturbat, este nevoie de interventia omului printr-o activitate complexa, rationala si stiintific fundamentata de protectie a factorilor de mediu naturali (sol, subsol, aer, apa, padure, flora, fauna, rezervatii) si artificiali (asezari omenesti si lucruri realizate de om). Protectia mediului poate fi definita ca fiind o activitate umana ce are ca scop concret prevenirea poluarii, mentinerea si imbunatatirea conditiilor de viata pe Pamant. 
Protectia mediului se ocupa cu:
o prevenirea, preantampinarea pagubelor;
o lichidarea, anihilarea efectelor poluarilor;
o dezvoltarea ambiantei umane, 
o o mai buna gospodarire a resurselor naturale.
Protectia mediului in Romania comparativ cu tari mai dezvoltate din Europa
In Romania, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului este institutia de specialitate a administratiei publice centrale, aflata in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor cu competente in implementarea politicilor si legislatiei din domeniul protectiei mediului, conferite in baza Hotararii de Guvern Nr. 918 din 30 august 2010 privind reorganizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si a institutiilor publice aflate in subordinea acesteia. 
ANPM este menita sa actioneze pentru a asigura populatiei un mediu sanatos in armonie cu dezvoltarea economica si cu progresul social al Romaniei. Misiunea agentiei noastre, ca de altfel si a celor opt agentii regionale si 34 de agentii judetene, aflate in subordine directa este de a asigura un mediu mai bun in Romania pentru generatiile prezente si viitoare si realizarea unor imbunatatiri majore si continue ale calitatii aerului, solului si apelor.
ANPM isi indeplineste misiunea prin exercitarea urmatoarelor atributii:
o planificarea strategica de mediu;
o monitorizarea factorilor de mediu;
o autorizarea activitatilor cu impact asupra mediului;
o implementarea legislatiei si politicilor de mediu la nivel national, regional si local;
o raportarile catre Agentia Europeana de Mediu, pe urmatoarele domenii: calitatea aerului, schimbari climatice, arii protejate, contaminarea solului, apa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Mediului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!