Produsele Ecologice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Produsele ecologice alimentare au cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimele doua decenii. Grija fata de natura, delicatetea echilibrului natural, multitudinea de boli cu care omul se confrunta din ce in ce mai des, alimentele fara gust, industriale, toate acestea au dus la formarea unui curent din ce in ce mai puternic, curent ce doreste restabilirea unui respect fata de natura si a protectiei acesteia.

Produsele ecologice sunt produsele obtinute in cadrul sistemului de agricultura ecologica, conform reglementarilor Directivei CE 2092/1991, sunt produse obtinute fara utilizarea produselor chimice de sinteza (ca fertilizanti, amelioratori ai solului, ingrediente pentru prepararea furajelor sau ingrediente pentru prepararea alimentelor).

Din cauza tehnologiilor de producere si de prelucrare a alimentelor sintem lipsiti de unii dintre cei mai importanti nutrienti care contribuie in mod esential la sanatatea noastra a fiecaruia: vitamine, minerale si enzime.

"Ecologic" nu inseamna "natural". Industria alimentara foloseste termenul de "natural" pentru a indica faptul ca un aliment a fost procesat intr-o masura minima si ca nu sint adaugati conservanti. Alimentele naturale pot include alimentele ecologice, dar nu toate alimentele naturale sint ecologice. Ce inseamna aliment ecologic? Alimentele ecologice sunt cele obtinute de catre fermieri care pun un accent deosebit pe utilizarea resurselor regenerabile si pe conservarea calitatii mediului, tinind cont ca acesta nu le apartine lor, ci generatiilor viitoare.

Pentru ca un aliment sa poata fi numit "ecologic" este necesara realizarea unei inspectii de catre un Organism de Inspectie si Certificare acreditat pe plan national sau international.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Produsele Ecologice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 088 cuvinte
Nr caractere:
19 375 caractere
Marime:
139.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, produs
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!