Produsele Ecologice

Extras din referat Cum descarc?

Produsele ecologice alimentare au cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimele doua decenii. Grija fata de natura, delicatetea echilibrului natural, multitudinea de boli cu care omul se confrunta din ce in ce mai des, alimentele fara gust, industriale, toate acestea au dus la formarea unui curent din ce in ce mai puternic, curent ce doreste restabilirea unui respect fata de natura si a protectiei acesteia. 
Produsele ecologice sunt produsele obtinute in cadrul sistemului de agricultura ecologica, conform reglementarilor Directivei CE 2092/1991, sunt produse obtinute fara utilizarea produselor chimice de sinteza (ca fertilizanti, amelioratori ai solului, ingrediente pentru prepararea furajelor sau ingrediente pentru prepararea alimentelor). 
Din cauza tehnologiilor de producere si de prelucrare a alimentelor sintem lipsiti de unii dintre cei mai importanti nutrienti care contribuie in mod esential la sanatatea noastra a fiecaruia: vitamine, minerale si enzime. 
"Ecologic" nu inseamna "natural". Industria alimentara foloseste termenul de "natural" pentru a indica faptul ca un aliment a fost procesat intr-o masura minima si ca nu sint adaugati conservanti. Alimentele naturale pot include alimentele ecologice, dar nu toate alimentele naturale sint ecologice. Ce inseamna aliment ecologic? Alimentele ecologice sunt cele obtinute de catre fermieri care pun un accent deosebit pe utilizarea resurselor regenerabile si pe conservarea calitatii mediului, tinind cont ca acesta nu le apartine lor, ci generatiilor viitoare.
Pentru ca un aliment sa poata fi numit "ecologic" este necesara realizarea unei inspectii de catre un Organism de Inspectie si Certificare acreditat pe plan national sau international.


Fisiere in arhiva (1):

  • Produsele Ecologice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!