Problematica Valorificarii Deseurilor din Ambalaje in Tarile Uniunii Europene

Cuprins referat Cum descarc?

1. Legislatie
2. Definitia ambalajelor
3. Clasificarea ambalajelor
4. Valorificarea deseurilor din ambalaje in tarile Uniunii Europene
4.1 Reducerea volumului deseurilor
4.2 Valorificarea deseurilor
4.3 Depozitarea deseurilor
4.4 Recuperarea materialelor in vederea reciclarii
4.5 Refolosirea ambalajelor
5. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

AMBALAJE SI DESEURI DE AMBALAJE
1. Legislatie
Legislatia reglementeaza gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje in vederea prevenirii sau reducerii impactului asupra mediului.Sunt supuse prevederilor legislative toate ambalajele introduse pe piata, indiferent de materialul din care au fost realizate si de modul lor de utilizare in activitatile economice, comerciale, in gospodariile populatiei sau in orice alte activitati, precum si toate deseurile de ambalaje, indiferent de modul de generare.Problema deseurilor de ambalaje este inca de actualitate, atat la nivelul Romaniei cat si la nivelul Uniunii Europene, desi exista numeroase acte legislative referitoare la cestea (Ordin nr. 880/2004 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje; Ordonanta de Urgenta a Guvernului 78/2000 privind regimul deseurilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea 426/2001; HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile, inclusiv deseurile periculoase; HG 621/2005 privind gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje care abroga HG 349/2002 si HG 899/2004; Ordinul Ministrului Mediului si Gospodaririi Apelor nr. 880/2004 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje. Directiva 94/62/CE menita sa contribuie la reducerea deseurilor de ambalaje. 
2. Definitie 
Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, in unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia ii este destinat. Ambalajul favorizeaza identificarea produsului, inlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care ii invata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul inconjurator de poluarea produsa de ambalajele uzate sau de componentii de descompunere ai acestora.
Din punct de vedere comercial, ambalajul permite asigurarea in cele mai bune conditii a manevrarii, conservarii, depozitarii si transportului produselor. In "Petit Robert" (1989), ambalajul este un "invelis din materiale si forme diferite in care se ambaleaza un produs pentru transport sau vanzare". (Fratila R., 2001)In Romania, conform STAS 5845/1-1986, ambalajul reprezinta un "mijloc" (sau ansamblu de mijloace) destinat sa inveleasca un produs sau un ansamblu de produse, pentru a le asigura protectia temporara, din punct de vedere fizic, chimic, mecanic si biologic in scopul mentinerii calitatii si integritatii acestora, in decursul manipularii, transportului, depozitarii si desfacerii pana la consumator sau pana la expirarea termenului de garantie.
Ambalarea este o activitate care se poate realiza in sistem semiautomat sau automat care trebuie sa tina cont de:
- fenomenele care pot avea loc intre ambalaj si produsul ambalat (asigurarea calitatii produsului dar si cresterea duratei de conservare a acestora);
- reducerea consumului de materii prime, materiale si energie in producerea ambalajelor;
- destinatia ambalajelor in faza de post - consum (protectia mediului).


Fisiere in arhiva (1):

  • Problematica Valorificarii Deseurilor din Ambalaje in Tarile Uniunii Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!