Poluarea Solului cu Pesticide

Extras din referat Cum descarc?

Pe parcursul celor 400 milioane de ani de cind viata a iesit pe uscat, suprafata Terrei s-a schimbat fundamental, pustiurile uscate si pietroase au fost acoperite cu stratul fertil de suprafata pe care s-a dezvoltat viata. La formarea stratului fertil au contribuit si plantele verzi datorita carora solul s-a imbogatit in substante organice si microorganisme heterotrofe. Asa cum stim deja, productia de biomasa este de 10 miliarde tone pe an, din care omul foloseste ca hrana aproximativ 900 milioane, cantitate de doua ori mai mica decit minimul necesar populatiei globului pentru supravietuire, adica decit minimul fiziologic. Prin urmare in acest moment omenirea se confrunta cu un mare deficit de hrana. Conform datelor ONU aproximativ o treime din populatia globului sufera de foame
Definitia solului
Prin sol se intelege stratul superficial al scoartei terestre rezultat in urma dezagregarii si alterarii rocilor sub actiunea factorilor de clima si biologici care asigura viata organismelor.
Rolul solului 
Solul este mediul de viata al foarte multor organisme vii, respiratia solului schimba compozitia troposferei, umiditatea solului stabileste de fapt compozitia chimica a apelor subterane, a riurilor, lacurilor si intr-o oarecare masura si pe cea a oceanului planetar.
In calitatea sa de component important al mediului inconjurator, solul este supus unor variate interventii umane cum ar fi: extinderea culturilor  agricole si intensificarea procesului de productie agricola, pasunat abuziv si excesiv, exploatarea nerationala a padurilor, industrialiarea si urbanizarea, constructii hidrotehnice si de cai de tranport etc.
In tara noastra, solul este supus la o serie de impacturi cum ar fi eroziunea si scurgerile de sol, alunecarile de teren, acidificarea, dezechili- bre ionie deci de nutritie, saraturarea si degradarea alcalina, compactarea orizonturilor superioare, acoperire cu deponii, poluarea chimica si biologica si chiar distrugerea totala prin excavari pentru exploatari miniere de suprafata, cariere, balastiere gropi etc.
Nivelul sau gradul poluarii solului poate fi determinat, fie prin reducerea calitativa si cantitativa a productiei vegetale (a recoltei), fie prin cheltuielile necesare refacerii capacitatii (potentialului) productiv sau fertilitiatii sale.
Prin urmare, poluarea solului include intreaga gama de fenomene si procese de degradare a solului ca rezultat al activitatii umane
Poluarea solului a inceput o data cu practicarea agriculturii si s-a intensificat ulterior prin industrializare si urbanizare. Multa vreme s-a admis si ideea


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Solului cu Pesticide.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!