Poluarea Produsa de Centrala Electrica si de Termoficare (CET) Asupra Mediului

Extras din referat Cum descarc?

Poluarea produsa de centrala electrica si de 
termoficare (CET) asupra mediului
Poluarea reprezinta totalitatea dereglarilor aduse mediului, adica atmosferei, apelor, solului si litosferei, prin activitatea umana, care modifica peste un anumit prag ( limita ) caracteristicile fizice, chimice si biologice ale acestora, cu efecte nocive asupra vietii omului si a celorlalte vietuitoare, dar determina si deteriorarea constructiilor si instalatiilor, corodarea si distrugerea diferitelor materiale. 
Poluarea poate fi de natura fizica ( ex :poluarea termica prin deversarea de abur, apa calda sau firbinte, poluarea sonora sau zgomotul ), chimica ( deversarea de substante in special gaze si lichide ; sunt peste 20.000 substante poluante ), biologica ( agenti patogeni din dejectii animaliere si din reziduuri din industria alimentara ), radioactiva ( cu izotopi radioactivi : cesiu-137, cesiu-144, strontiu-90, bariu-140, iod-131, uraniu-238, zirconiu-95,s.a.). Poluarea provocata de om se numeste poluare artificiala( antropica ).
Sursele de poluare artificiala sunt : -activitatea extractiva -activitatea industriala -activitatea agricola -activitatea militara -exploatarea forestiera -gospodaria comunala 
- transporturile -turismul -comertul -reteaua sanitara -cercetarea tehnico-stiintifica -accidente tehnologice declansate de catre om -incendii.
In categoria ,,activitate industriala" intra si activitatea centralei electrice si de termoficare ( CET ) din orasul Suceava.
CET SUCEAVA PE HUILA este destinata productiei de energie electrica si termica sub forma de abur tehnologic si apa fierbinte pentru societatile comerciale ale municipiului Suceava si alimentarea cu energie termica sub forma de apa fierbinte a consumatorilor urbani.
Aportul centralei la economia locala consta in:
- producerea de energie electrica;
- producerea de energie termica;
- alimentarea cu energie termica sub forma de apa fierbinte a sistemelor urbane de termoficare din municipiul Suceava;
- alimentarea cu energie termica a unor consumatori industriali din zona. 
Centrala electrica de termoficare - CET pe huila este amplasata la sud - vestul municipiului Suceava, intre calea ferata Bucuresti - Suceava (km 442,5 si 444,0) si raul Suceava, ocupand o zona de cca. 700 m latime. 
Descrierea activitatii.Descrierea echipamentelor care compun instalatia.
Instalatia mare de ardere , cuprinde un complex de instalatii care transforma energia chimica a combustibililor naturali in energie electrica si termica. Instalatia mare de ardere este strabatuta de urmatoarele fluxuri de energie si masa:
Combustibilul. CET Suceava pe huila utilizeaza drept combustibili carbune-huila si pacura. Acest flux depinde de puterea electrica si termica a instalatiei mari de ardere .
Aerul necesar arderii. Aerul este preluat din exteriorul sau interiorul cladirii in care se afla instalate cazanele energetice .
Gazele de ardere. In focar are loc procesul de reactie intre aerul de ardere si combustibili, iar gazele de ardere formate cedeaza caldura fluidului de lucru - apa, reducindu-si treptat temperatura pana la temperatura de evacuare din cazan.
Fluxul fluidului de lucru apa-abur. Aburul supraincalzit iese din cazan si se destinde in turbina pana la presiunea subatmosferica de condensare, cu producere de lucru mecanic.
Fluxul de apa de racire. Acest flux este caracterizat prin debitele de apa necesare pentru condensarea aburului destins in turbina si pentru racirea agregatelor auxiliare.
Fluxul de caldura catre consumatorii externi. Cuprinde traseele de abur si apa fierbinte catre consumatorii de caldura.
Fluxul de energie electrica este directionat spre Sistemul Energetic National.
Impactul activitatii CET Suceava pe huila asupra mediului
Evaluarea deteriorarii posibile a amplasamentului in folosinta si a nivelului de poluare ca urmare a activitatilor desfasurate pana in prezent de CET Suceava, s-a efectuat in conformitate cu OUG 34/2002 aprobata prin Legea 645 /2002.
Evenimentele cu impact asupra mediului care pot sa apara sunt:
a) Evenimente rezultate in urma unor riscuri de poluare, a caror probabilitate de aparitie poate fi modificata.
b) Evenimente rezultate in urma unor riscuri de poluare, a caror probabilitate de aparitie nu poate fi modificata.
Riscul cu potential de poluare si impact asupra mediului este definit ca posibilitatea de aparitie, intr-o perioada de timp data, a unui eveniment cu efecte negative asupra mediului. Cuantificarea riscului se face pe baza unui sistem de clasificare, unde probabilitatea de aparitie a evenimentului si gravitatea impactului acestui eveniment sunt cuantificate pe baza unui punctaj arbitrar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Produsa de Centrala Electrica si de Termoficare (CET) Asupra Mediului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!