Poluarea Mediului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Poluarea artificiala a aparut odata cu dezvoltarea primelor asezarii urbane, sub influenta factorului antropic. Initial produsele poluante erau putine, de natura organica si usor degradabile de catre microorganismele mediului (bacterii si ciuperci) Pe masura dezvoltarii industriei, a cresterii demografice si a modernizarii tehnicii, poluarea s-a extins, poluantii s-au inmultit si au aparut deseuri greu biodegradabile, ca de exemplu detergentii, pesticidele de sinteza, deseurile radioactive. Cand cantitatea de poluanti depaseste capacitatea de neutralizare a mediului, ecosistemele sufera un proces de alterare si distrugere a lor, rezultand zone lipsite total de viata.

-produsa de substante radioactive (poluare radioactiva) -produsa de apa calda, praf, particule de carbune.

b) chimica- produsa de compusi gazosi din industrie: -ionii unor metale grele -pesticidele folosite in agricultura -detergentii c) biologica-rezultata din infestarea mediului cu agenti patogeni si germeni proveniti din fermentatii, eutrofizarea apelor. Poluarea dupa mediul in care actioneaza poluantii, poate fi: -Poluarea aerului -Poluarea solului -Poluarea apei Poluarea aerului Aerul curat este un amestec de gaze a caror proportie se mentine constanta in straturile inferioare ale atmosferei, constanta care reprezinta una din conditiile de baza ale mentinerii vietii si dezvoltarii vietuitoarelor pe Terra.

In compozitia aerului apar: azitul 78, 09%, oxigen 20, 94%, argon 0, 93%, CO2, 0, 03% neon, kripton, xenon, heliu, hidrogen, ozon si alti vapori de apa.

Prin poluare apare o impurificare a aerului datorita particulelor solide gazelor, vaporilor de apa, particulelor radioactive si microorganismelor de tipul bacteriilor, virusurilor. In aerul poluat din zonele industriale se gasesc impuritati sub forma particulelor solide (aerosoli), picaturi (aerosoli lichizi), gaze si vapori.

In functie de starea lor de agregare, poluantii din aer pot fi: poluanti gazosi si solizi.

Poluantii gazosi Acestia reprezinta 90% din masa totala a poluantilor emisi in atmosfera, fiind sub forma de gaze, aerosoli lichizi (vapori). -Dioxidul de carbon (CO2) -este un gaz periculos care prin dublarea concentratiei sale din aer, devine un element perturbator climatic. Concentratia sa a inregistrat o crestere inca de la sfarsitul secolului trecut, datorita consumului de combustibili fosili folositi in industrie in scopul producerii de energie, cat si a despaduririlor masive.

Concentratia maxima normala de CO2 admisa in atmosfera este de 0, 3mg/mc de aer, iar cresterea concentratiei peste 2-3% il face toxic pentru om, cu efecte mortale la cresteri de 10-20%. Prin arderea padurilor si a oxidarii humusului forestier din zonele despadurite, se elibereaza anual in atmosfera 8x109t CO2. Oxidul de carbon (CO) -este cel mai raspandit poluant atmosferic cu o concentratie medie de 0, 1-0, 2ppm. Sursele naturale de CO sunt eruptii vulcanice, fermentatiile anaerobe din mlastini ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea Mediului - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 326 cuvinte
Nr caractere:
19 873 caractere
Marime:
17.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Ecologie
Tag-uri:
poluare, mediu
Predat:
la liceu
Sus!