Poluarea Atmosferei cu Oxizi de Sulf si Reducerea Acestora Prin Tehnologii de Absorbtie

Cuprins referat Cum descarc?

1. Generalitati
2. Oxizi ai sulfului. Sursele de poluare.Formarea SO2 si SO3
3. Procedee de absorbtie
3.1.Procedee umede de absorbtie
4.Efectele oxizilor de sulf asupra mediului si asupra sanatatii
5. Legislatia privind normele de emisii de oxizi de sulf
6. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Generalitati
Atmosfera este unul dintre cele mai fragile subsisteme ale mediului datorita capacitatii sale limitate de a absorbi si de a neutraliza substantele eliberate continuu de activitatile umane. Poluarea atmosferei afecteaza calitatea vietii la scara planetara si, in general, ea reprezinta consecinta unor activitati umane find un fenomen actual al vietii urbane. Actiunea agentilor poluanti, desi se poate manifesta mai intens asupra unui singur factor de mediu, exercita - indirect - efecte nedorite si asupra celorlalti.
Cunoasterea proprietatilor agentilor poluanti, a comportarii si modului de actiune asupra componentelor mediului natural permite intelegerea fenomenului de poluare si contribuie la imaginarea, dezvoltarea si implementarea mijloacelor pentru combaterea acestuia. Compozitia atmosferei s-a schimbat ca urmare a activitatii omului,a emisiilor de oxizi de sulf in atmosfera conducand la grave probleme de mediu.
Compusii cu sulf sunt constituenti foarte importanti ai atmosferei deoarece in aerul curat al troposferei si al stratosferei majoritatea particulelor din aerosoli sunt formate din sulfat de amoniu si acid sulfuric.Aceasta constatare este deosebit de importanta caci,cu exceptia sarurilor marine,emisia de sulf este sub forma gazoasa.
Omul are o contributie substantiala la inventarul atmosferic al compusilor cu sulf ,iar 93 % din sulful artificial din aer este emis de surse situate in emisfera nordica. 
Acesti compusi si derivati ai lor sunt generati de om dar sunt de asemenea produsi naturali in ciclul global al sulfului.Se estimeaza ca 99% din SO2 care intra in atmosfera este produs de om si 1% de vulcani-sursa naturala cea mai semnificativa.Debitul de SO2 antropizat a crescut de la 77*10^6tone/an in 1943 la 130*10^6 tone/an in 1973,deci cu un factor de 1,7 in trei decenii.Aceasta cantitate de SO2 este datorata in principal arderii combustibililor care contin sulf. [ Nicu, 2000 ]
2. Oxizi ai sulfului. Sursele de poluare. Formarea SO2 si SO3
Principalii compusi poluanti ai sulfului sunt oxizii de sulf (SO2,SO3),carbonilsulfura(COS),sulfura de carbon(CS2),hidrogenul sulfurat(H2S) si compusi organici cu sulf cum sunt dimetilsulfura((CH3)2S) si dimetilsulfura((CH3)2S2) produse in apa de mare de catre fitoplancton si eliminate in atmosfera.Aparitia acestor compusi in atmosfera este datorata in principal urmatoarelor surse si activitati poluatoare:
-procese de descompunere in biosfera,reprezentand 29-39% din totalul emisiilor de compusi ai sulfului de 30-40*10^6 tone anual;
-activitatea vulcanica,reprezentand 2% din totalul emisiilor de compusi de sulf de 2*10^6 tone anual.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Atmosferei cu Oxizi de Sulf si Reducerea Acestora Prin Tehnologii de Absorbtie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!