Poluarea Atmosferei

Extras din referat Cum descarc?

Este o consecinta a introducerii in atmosfera a unor gaze care exista in mod natural(Cox si NOx) si care determina depasirea concentratiilor
naturale.
Carbunele elibereaza suspensiile;
Produsele din petrol elibereaza hidrocarburi policiclice si cenusa bogata in sulfati;
Gazele naturale.
Aerul este un amestec de gaze care constituie atmosfera si care reprezinta o stare de echilibru cu rol de tampon, de manta de protectie, intre scoarta dura a pamantului si restul universului. Atmosfera poate fi considerata ca o imensa calota sferica, care inconjoara pamantul, avand o grosime de 1-3000 km. Masa atmosferei terestre reprezinta numai a milioana parte din masa globului, iar grosimea sa ocupa efectiv aproape jumatate din raza pamantului. 
Aerul constituie factorul de mediu care se afla totdeauna in ambianta omului si de aceea prezenta impuritatilor in aer, sub forma de aerosoli sau gaze, permite patrunderea continua in caile respiratorii, determinand si accesul in mediu intern. Deci, un om care traieste intr-un mediu impurificat inhaleaza si retine continuu impuritati, dintre care o parte se acumuleaza in plamani si organism, ducand la modificari anatomice, fiziologice si patologice.
Vegetatia este adesea prima categorie lezata de toxicele atmosferei. Efectul poluarii aerului se manifesta la plante prin coloroza (decolorare), plasmoliza (inmuierea frunzelor si ramurilor tinere), patare (arsuri pe frunze) etc.
Substantele poluante ataca, degradeaza si scurteaza durata de utilizare a celor mai rezistente si mai durabile materiale. Astfel, Obeliscul, adus la Paris, in Place de Concorde in 1836, a imbatranit cu mult mai mult intr-un secol si jumatate de expunere la agentii poluanti decat in trei milenii in atmosfera din Luxor. Pantheonul a suferit degradari mai mari in epoca industrializarii, decat in cele 22 secole anterioare.
Poluantii atmosferici amplifica procesele de degradare naturale datorate vanturilor, temperaturilor si precipitatiilor.
Fenomenele cu actiune de poluare a atmosferei sunt :
variatia grosimii stratului de ozon situat la o altitudine de 30-40 km de pamant caruia ii asigura protectie
efectul de sera si incalzire globala a planetei
Degradarea stratului de O3 are un efect periculos asupra mediului, prin modificarea continutului total si a distributiei verticale a O3 atmosferic care filtreaza razele ultraviolete.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Atmosferei.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!