Poluarea Apelor

Extras din referat Cum descarc?

Ape acopera circa 71%din suptrafata Pamantului;oceanele contin 97,2% din totalul apei de pe pamant
Apa= lichid inodor, insipid si incolor, de cele mai multe ori, sau usor albastrui sau chiar verzui in straturi groase. Apa este o substanta absolut indispensabila vietii, indiferent de forma acesteia,. Apa este un compus chimic al hidrogenului si al oxigenului, avand formula chimica bruta H2O). Apa este una din substantele cele mai raspandite pe planeta Pamant, formand unul din invelisurile acesteia, hidrosfera.
Pe Pamant, apa exista in multe forme, in cele mai variate locuri. Sub forma de apa sarata exista in oceane si mari. Sub forma de apa dulce in stare solida, apa se gaseste in calotele polare, ghetari, aisberguri, zapada, dar si ca precipitatii solide, sau ninsoare. Sub forma de apa dulce lichida, apa se gaseste in ape curgatoare, statatoare, precipitatii lichide, ploi, si ape freatice sau subterane. In atmosfera, apa se gaseste sub forma gazoasa alcatuind norii sau fin difuzata in aer determinand umiditatea acestuia. Considerand intreaga planeta, apa se gaseste continuu in miscare si transformare, evaporarea si condensarea, respectiv solidificarea si topirea alternand mereu. Aceasta perpetua miscare a apei se numeste ciclul apei si constituie obiectul de studiu al meteorologiei si al hidrologiei.
Apa care este potrivita consumului uman se numeste apa potabila. Conform standardului din tara noastra, pentru ca apa sa fie potabila sestonul nu trebuie sa depaseasca 1ml/m3. 
De aceea este impotranta mentinerea calitatii apelor.
Stabilirea calitati apelor ,din multitudinea caracteristicilor fizice.chimice si biologice care pot fi stabilite prin analize de laborator se utilizeaza practic un numar limitat consideate mai semnificative.
Sistemul mondial de supraveghere a mediului inconjurator prevede urmarirea calitatii apelor prin trei categori de parametri:
Din punct de vedere biologic, apa are numeroase proprietati indispensabile proliferarii vietii, care o deosebesc de celelalte substante. 
Toate formele de viata cunoscute depind de apa 
Omul intrebuinteaza apa in multe activitati;in agricultura,in stiinta,industrie,in alimentatie,ca solvent,in stingerea incendiilor.
Datorita acestor intrebuintari cat si a importantei apei in mediu este necesara o regularizare a distributiei surselor de apa,cautatrea de noi solutii in reducerea si stoparea poluarii apelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Apelor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!