Poluarea apelor

Extras din referat Cum descarc?

Poluarea este fenomenul prin care aerul se incarca cu substante straine daunatoare vieti. Acestea isi modifica compozitia sa naturala, atunci cand este patruns de elemente straine ce au efect daunator asupra plantelor si animalelor. O apa fste considerata poluata cind compozitia sau starea sa fizica, ori chiar estetica, sunt modificate direct sau indirect de actiunile omului, inasa masura ca nu se mai presteaza a fi utilizata in stare naturala. Autoepurarea este insusirea de care dispune o unitate acvatica (riu, lac, etc) de a asorbi, fara asuferi daune, o anumita incarcatura de poluanti, de a asigura distrugerea sau mineralizarea elementelor poluante respective. - prezenta unor produsi straini, nocivi sau toxici in anumite cantitati Dozele limita de elemente toxice ce le poat suporta o apa, fara sa axfisieze vietuitoarele, sunt foarte variabile, dupa intrebuintarea ce urmeaza a fi data apei.
Scadera continutului de oxigen si otravirea cu alte elemente toxice se combina, de obicei, cu adaosul apelor menajere si al celor deversate de industrie sau agricultura.
In ultimul timp sau luat masuri drastice de epurare, care au dat rezultate bune.
Sursele de poluare a apelor Poluarea industriala a luat proportii o data cu cresterea acesteia. Cele mai poluante sunt imdustria alimentara si cea chimica. Abatoarele consuma o medie zilnica de 500 l apa pentru fiecare animal sacrificat, care apoi e deversata poluata. In tarile dezvoltate, industria alimentara provoaca 20-25 % dinintreaga poluare, iar industria chimica 30 % deversind cele mai diferite substante toxice, uneori producand poluari deosebit de grave, daca apele nu sunt epurate inainte de deversare. Rafinariile si in general, petrochimia raspindesc hidro carburi, iar pelicula de petrol impiedica reoxigenarea si dezechilibreaza capacitatea de autoepurare a apelor.
Industria mai deverseaza si ape incalzite, care modifica temperatura din jur. Poluarea agricola Se realizeaza prin pesticide, ingrasaminte chimice si dejectii zootehnice. Pesticidele sunt folosite in scopul de a distruge activitatea insectelor daunatoare, a rozatoarelor, ciupercilor. eleau adus servicii imense, distrugand insecte care transmit microbi sau care consumau pana la 50% din recolte. Cu toate acestea folosirea lor masiva a dus la otravirea unor ape. Unele din aceste substante se degradeaza lent, acumulandu-se in unele plante sau animale consumate de om. Apa fiind principalul vehicul al pesticidelor, ele distrug sau ameninta echilibrul biologic al unitatilor acvatice. Si unele ingrasaminte chimice pot fi daunatoare: de exemplu azotati in surplus se pot uni cu materiile organice in fermentatie dind azotati care distrug fauna acvatica.
Poluarea urbana Poluarea urbana se manifesta prin evacuarea apelor menajere, fie pri canale, in rauri sau ocean, fie infiltrare in panza freatica.
Canalele colecteaza continutul instalatiilor sanitare, al bucatariilor, incarcate cu reziduri organice, cu ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Hidrocarburi Alifatice
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!