Poluarea Apei

Extras din referat Cum descarc?

Apa este o substanta absolut indispensabila vietii, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solventi. Este una din substantele cele mai raspandite pe planeta Pamant, formand unul din invelisurile acesteia, hidrosfera
Din pacate toate aceste rezerve sunt otravite 
Si toate acestea se intampla din cauza :
Scurgeri accidentale de reziduuri de la diverse fabrici, dar si deversari deliberate a unor poluanti;
Scurgeri de la rezervoare de depozitare si conducte de transport subterane, mai ales produse petroliere;
Pesticidele si ierbicidele administrate in lucrarile agricole care se deplaseaza prin sol fiind transportate de apa. de ploaie sau de la irigatii pana la panza freatica;
Ingrasamintele chimice si scurgerile provenite de la combinatele  zootehnice;
Deseurile si reziduurile menajere;
Sarea presarata in timpul iernii pe sosele, care este purtata prin sol de apa de ploaie si zapada topita;
Depunerile de poluanti din atmosfera, ploile acide. 
Poluantii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida, lichida sau gazoasa, in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei, facand-o daunatoare sanatatii.
Asupra mediului: posibilitatea contaminarii sau poluarii chimice a animalelor acvatice; Distrugerea florei microbiene proprii apei ceea ce determina micsorarea capacitatii de debarasare fata de diversi poluanti prezenti la un moment dat. Asupra sanatati:
Majoritatea bolilor din organism sunt cauzate de faptul ca oamenii nu beau suficienta apa sau apa bauta nu are cele mai bune calitati.
I. Boli infectioase: boli microbiene: febra tifoida, dizenteria, holeria; boli virotive: hepatita epidemica; boli parazitare:dizenteria.
Industrie 
Fabricile consuma apa pentru diferitele procese tehnologice. Un pericol foarte mare pentru mediul inconjurator il reprezinta eliminarea apelor industriale direct in natura fara purificarea acestora.
Agricultura 
O alta problema privind poluarea apei ca urmare a activitatii agricole o reprezinta utilizarea insecticidelor care pot ajunge in rauri sau chiar in gospodaria dumneavoastra.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Apei.ppt

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!