Poluarea Aerului

Extras din referat Cum descarc?

"Calitatea vietii nu este un dar divin.
Dimpotriva,de cand omul a inceput sa se ridice
pe scara evolutiei,aceasta a fost propria sa opera."
Cinci milenii de poluare
J.Branowski
Termenul poluare,-patruns din lumea stiintei in limbajul uzual, este de origine latina-polluo-ere- si inseamna a murdari,a degrada.El vrea sa desemneze o actiune prin care omul isi degradeaza,"isi murdareste" propriu sau mediu de existenta.
Interesul pentru poluarea mediului a crescut in mai putin de un sfert de secol de la un numar mic de persoane din unele institute de cercetare,care se ocupau sporadic si intamplator de poluare, alaturi de alte preocupari,pana la intreaga populatie a globului si la institutiile si organizatiile cele mai diverse,unele polivalente,altele cu caracter specializat,orientate exclusiv pe probleme polurarii,de diferite profituri:tehnic,biologic,economic,medical,juridic,social etc. cu caracter de cercetare sau de activitate practica.
Poluarea merita interes in primul rand pentru aspectele sale actuale,deoarece ea creeaza si in prezent incomoditati,pagube,si afecteaza sanatatea,implicand uneori mase mari de oameni.Aceasta obliga la cunoasterea sa cat mai aprofundata, mai urgenta,mai extinsa.
Poluarea constituie un obiectiv care cere participare constienta si contributia practica a tuturor membrilor societatii,numai astfel stavilindu-se riscurile,neplacerile si toate aspectele sale negative.
Sanatatea si viata omului sunt periclitate, numeroase cazuri de boala, de decese si chiar de mortalitate in masa constitue consecintele negative ale poluarii generate in zonele foarte dezvoltate ale societatii umane. In aceste zone elementele vitale- aerul, apa, solul -sunt invadate de mase de reziduri care depasesc puterea naturala de transformare si de integrare in factorii de mediu, care devin insuficienti si inutilizabili de catre om.
In atmosfera se revarsa fum, pulberi si gaze nocive din cosurile uzinelor, din tevile de esapament ale automobilelor, din gurile de ventilatie ale intreprinderilor industriale si mai putin neglijabil decat ar parea, -din fumatul tutunului, viciu generalizat si tolerat cu indulgenta.
Unele forme de energie raspandite in mediu pot fi considerate tot factori poluanti: cresterile de temperatura (in special ale apelor), zgomotele, modificarile campurilor electrice si magnetice naturale, prezenta undelor electromagnetice, radioactivitatea artificiala si poate si alte fenomene fizice inca neobservate. Chiar in interiorul locuintelor moderne se creeaza un mediu artificial atmosfera viciata, cu exces de umiditate si de temperatura, cu aer in nemiscare, cu zgomot suparator, cu ionizare naturala alterata etc.
In sfera pshicului se mai manifesta si alte efecte poluante produse de afectarea esteticii naturale prin distrugerea vegetatiei, prin degradarea reliefului natural, prin acumularea de reziduri, dar si prin constructii inestetice, reclame violente si absurde, zgomote excesive etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Aerului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!