Plumbul

Extras din referat Cum descarc?

Plumbul este un metal greu ce rar se gaseste in scoarta pamantului sub forma de plumb elementar. Este mult mai frecvent sub forma de compusi ( PbS-galena, PbSO4-angelezita, PbCO3-ceruzita, crocoita-PbCrO4). 
antropogene (arderea combustibililor fosili, combustia benzinei cu Pb, arderea deseurilor solide, arderea lemnului, minele de Pb, industria primara de metale neferoase, industria secundara de metale neferoase, industria vopselelor, industria cauciucului, industria maselor plastice colorate, industria fierului si otelului, fabricile de reciclare a bateriilor, fabricile de radiatoare, fabricile de ceramica colorata, fertilizantii fosfatici.
Sursele antropogene, reprezentate de produsii rezultati din combustia benzinei cu Pb(tetraetil de plumb), combustia carbunelui, petrolului, emisiile industriei contaminante sunt de 10-20 ori mai mari decat sursele naturale, reprezentate in special de praful dispersat in atmosfera (roci, vulcani).


Fisiere in arhiva (1):

  • Plumbul.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!