Ploile acide

Extras din referat Cum descarc?

Emisiile de sulf si azot in atmosfera au inceput sa creasca simtitor in perioada Revolutiei Industriale. In 1852, Robert Angus Smith a fost primul care a sesizat legatura dintre ploile acide si poluarea atmosferica. Totusi, abia la sfarsitul anilor '60 s-a inceput studierea atenta a acestui fenomen, iar in 1972 i s-a dat denumirea de "ploaie acida". 
"Ploaia acida" este un termen care se refera la un amestec de depuneri umede si uscate din atmosfera care contin cantitatii mai mari decat in mod normal de acizi azotic si sulfuric.
Precusorii in formarea ploilor acide provin atat din surse naturale, cum ar fi vulcani si vegetatia in descompunere si surse artificiale, in primul rand emisiile de dioxid de sulf si oxizii de azot rezultati din arderea combustibililor fosili.
SO2 :
Faza de gaz
2SO2 + O2 = 2SO3
SO3 + H2O = H2SO4
Faza de solutie
In faza de solutie, dioxidul de sulf exista ca trei specii:
[S(IV)] = [SO2(sol)] + [HSO3 ] + [SO3 ]
Aceasta disociere apare prin doua procese:
SO2(sol) = H +HSO3
HSO3(sol) = H +SO3


Fisiere in arhiva (1):

  • Ploile Acide.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!