Panouri Solare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cu totii stim ca, incalzirea unei locuinte implica anumite costuri si folosirea resurselor de energie ca cea electrica,gazul metan.Cu ajutorul energiei solare am putea sa reducem polurea folosind aceste panouri solare.Populatia Globului in ultima perioada de timp a inceput sa valofice energia solara astfel,mai ales in zonele foarte calduroase,zone in care soarele straluceste o mare perioada a anului(ex.SUA).Astfel energia electrica si gazul metan ar fi inlocuite de o energie nepoluanta si regenerabila.

Exista multe exemple de succes prin implementarea acestor panouri. Un numar de 36 de familii din micul oras Clovis din California si-au unit fortele pentru a putea cumpara mai ieftin panouri solare. Pentru ca s-au asociat, localnicii au beneficiat la achizitionarea instalatiilor de o reducere de 20% din pretul normal si si-au asigurat astfel 215 de kilowati de energie solara.

In urmatorii 30 de ani, cele 36 de familii vor scuti atmosfera de 1920 de tone de emisii de carbon si vor economisi echivalentul a 4.536 de barili de petrol. Comparativ cu alte sisteme comune instalate in zona, cea din Clovis este relativ mare, oferind un impuls localnicilor sa scape complet de dependenta de retelele de electricitate.Formand acest grup de cumparare, s-a facut in sfarsit rentabila instalarea panourilor solare. S-a renuntat complet la facturile de electricitate si au crescut semnificativ valoarea proprietatilor.

Centrale solare mai exista si in Spania, si in Germania, instalate, de obicei, langa fermele agricole. Centrala din Germania e asezata langa Brendis si are o capacitate de 40 de megawati. Specialistii spun ca energia soarelui poate fi folosita cu atat mai mult cu cat atmosfera reflecta aproximativ 30% si absoarbe 20% din radiatia solara.

In tara noastra au aparut companii care se ocupa cu vanzarea acestor panouri,dar pentru ca nu sunt accesibile oricarui buzunar nu multa lume isi poate permite.

Sistemul de panouri Apricus este produs de compania australiana cu acelasi nume, importat si distribuit in Romania de Cyclon tech SRL Braila. O astfel de instalatie solara este alcatuita din: panoul solar cu tuburi vidate asezate in paralel, boilerul de stocare a apei, o pompa mica, un vas de expansiune si un controler care regleaza practic functionarea automata a intregului sistem. Avantajul sistemului este dat de durata de utilizare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Panouri Solare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
717 cuvinte
Nr caractere:
3 895 caractere
Marime:
5.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
celula fotovoltaica, energie, panouri
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Pop Maria
Sus!