Panouri Fotovoltaice

Extras din referat Cum descarc?

Suna putin cam ciudat, dar ele exista si se refera la acele turbine eoliene cu impact minim asupra mediului dpdv vizual ce sunt plasate pe acoperisurile cladirilor. Fiind deja montate la o inaltime respectabila au costuri de instalare si intretinere reduse, ne mai necesitand un turn in varful carora sa fie amplasate.
Nu doar costurile sunt principalul atu ci si eficienta crescuta pentru cele de pe marginea acoperisurilor datorita vitezei mai mari a curentilor de aer ascendenti. Aerovironment este prima firma care se aventureaza sa ofere aceste turbine eoliene de dimensiuni reduse, silentioase si cu eficienta ridicata.
Eficienta medie a turbinelor eoliene actuale este de 20-25%, dar poate creste daca sunt amplasate la 200-250 metri inaltime. Montarea unor turnuri de o asemenea inaltime este extrem de costisitoare si ineficienta, motiv pentru care o companie din Ottawa a venit cu ideea ancorarii de pamant a unei turbine-balon implute cu heliu.
Astfel aceasta isi poate chiar dubla eficienta. Costurile de intretinere scad si ele, turbina putand fi trasa pe pamant periodic si inspectata, cu minim de efort.
Turbinele eoliene verticale sunt un tip de turbina ce au ca avantaje principale independenta de directia vantului si spatiul ocupat redus (daca inaltimea nu este o problema). Windspire este cel mai nou model de turbina eoliana verticala al Mariah Power ce poate fi cumparata la un pret de aproximativ 4000 $.
Windspire se lauda cu functionarea eficienta si in conditiile de vand moderat, marind astfel aria geografica unde turbina eoliana poate fi instalata. La un vant mediu de 17 Km/h Windspire poate produce aproximativ 1800 KW ora pe an.
Alte avantaje constau in designul integrat, care cuprinde generatorul de electricitate, inversorul de curent si kitul de monitorizare wireless. Rotorul a fost special proiectat pentru a functiona silentios, adresand astfel una din problemele de baza ala turbinelor eoliene. La costurile initiale se mai preconizeaza in jur de 1000 $ pentru instalare.
Vantul este miscarea aerului datorata maselor de aer cu temperaturi diferite. Temperaturile diferite sunt cauzate de masele de apa si pamant care absorb diferit caldura soarelui. La scara globala miscarile masive de aer sunt cauzate de diferenta de temperatura intre pamantul de la ecuator si cel apropiat de poli.
Deoarece vantul va bata cat timp soarele va incalzi Pamantul este o sursa de energie regenerabila, ce este exploatata in prezent pentru a produce electricitate.
Turbinele eoliene curente functioneaza pe acelasi principiu ca si morile de vant din antichitate: palele unei elice aduna energia kinetica a vantului pe care o transforma in electricitate prin intermediul unui generator.
Cel mai mare dezavantaj al energiei eoliene este faptul ca nu se obtine electricitate cand vantul nu bate sau bate prea slab, motiv pentru care trebuie asigurata o sursa alternativa de electricitate.
Valorificarea energiei eoliene a inceput in anii '70, odata cu prima criza mondiala a petrolului. In anii '90 a revenit in prim plan din cauza ingrijorarilor generate de impactul asupra mediului a poluarii generate de combustibilii fosili. Singurele dezavantaje ale folosirii energiei eoliene este impactul asupra pasarilor si impactul vizual asupra mediului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Panouri Fotovoltaice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!