Padurea si influentele sale

Extras din referat Cum descarc?

Incalzirea globala este, fara nici o indoiala, cea mai dezbatuta problema de mediu la ora actuala la nivel mondial, insa problema de mediu cu adevarat serioasa o reprezinta disparitia padurilor, ea fiind atat o cauza a incalzirii globale, cat si o consecinta a acesteia, deoarece padurea absoarbe cantitati imense de dioxid de carbon, iar in momentul defrisarilor toata cantitatea absorbita revine in atmosfera, sporind astfel cantitatea de gaze cu efect de sera.
Defrisarea padurilor a contribuit la degradarea solurilor, la cresterea ariditatii climatului, la intensificarea vitezei vanturior si la aparitia inundatiilor catastrofale.
Padurea reprezinta factorul determinant in mentinerea echilibrului ecologic, climatic si hidric, fiind totodata ecosistemul cu o capacitate de regenerare de 3-5 ori mai mare decat oricare alt ecosistem natural.
Prin acest impact progresiv asupra naturii si indeosebi prin distrugerea padurilor, s-au dereglat echilibrele fizice si ecologice instaurate de multe milenii in natura. Importanta crescuta care se acorda in prezent protectiei mediului inconjurator natural sau divers umanizat, dupa parerea mea se explica tocmai prin multimea efectelor negative ale acestui impact, ale urbanizarii si industrializarii accelerate si a folosirii intensive a resurselor mediului, care au dus la eroziunea solului, alunecari de teren, torentialitate accelerata a apelor curgatoare, inundatii, agravarea secetei, secarea sau reducerea drastica a debitelor retelei hidrografice, inrautatirea climei in general, formarea furtunilor de praf, poluarea aerului, reducerea stratului de ozon, poluarea apelor si solului, poluarea fonica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Padurea si influentele sale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!