Nutria

Referat
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 21 în total
Mărime: 2.39MB (arhivat)
Publicat de: Leontin Voinea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Origine

Specie de rozătoare originară Americii de Sud, se regăsește și în Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Paraguay, Uruguay. Specia a fost introdusă în Japonia, SUA, Europa, Orientul Mijlociu. În Anglia s-a reușit eradicarea speciei după o campanie care a durat 11 ani.

Face parte din Ordinul Rodentia, fiind numită și Castor de Chile sau Biber de Baltă.

Identificarea speciei

Nutria este o rozătoare mare, semi acvatică ce are o greutate între 2-4 kg și o lungime între 40-60 cm iar coada de dimensiuni cuprinse intre 30-45 cm.

Masculii adulți pot atinge 7-8 kg.

Se aseamănă foarte mult cu un șobolan, cu picioare scurte și coadă lungă cilindrică insa blana sa este lucioasă, bogată, rezistentă la apă, de culoare maro spre roșiatic sau chiar maro pe partea dorsală, ceva mai deschisă în zona abdominală, albă pe vârful botului.

Prezintă gât scurt, capul este ușor rotunjit cu botul scurt și lat, mustăți albe, ochi mici așezați într-o poziție înaltă și urechi abia vizibile. Cinci degete la picioarele posterioare dintre care patru sunt unite printr-o membrană.

Descrierea habitatului

Se poate adapta la o largă varietate de habitate acvatice de la râuri, lacuri și mlaștini la canale de drenare.

Preferă habitatele aflate aproape de un corp de apă, fiind rar observată la mai mult de 100 m depărtare de râuri.

Trăiesc în mod obișnuit în zone cu altitudini joase, dar pot fi întâlnite și la 1200 m altitudine în Munții Anzi.

Iernile reci reduc succesul ratei de reproducere influențând dinamica populației.

Biologie

Este erbivor cu excepția hrănirii ocazionale cu midii. Incisivii sunt proeminenți de o culoare galben-portocaliu (comparativ cu ai șobolanilor care sunt galben-brun).

Sunt bune înotătoare și colonizează rapid, fiind capabile să ocupe rapid habitate vacante.

Bibliografie

DAISIE, (2006), Myocastor coypus. Delivering Alien Invasive Species Inventories for Europe, http://www.europe-aliens.org/

Lessa E., Ojeda R., Bidau C., Emmons L., (2008), Myocastor coypus, in IUCN 2013, IUCN Red List of Threatened Species, Version 2013.1, www.iucnredlist.org

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nutrie

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Tehnologia de fabricație a salamului de vară și elemente de control ale calității

1.1. Istoric, importanță nutrițională și energetică În procesul de nutriție umană, organismul uman transformă în substanțe nutritive hrana...

Risipa alimentară și implicații asupra mediului

INTRODUCERE Actualitatea temei investigate. Securitatea alimentară constituie un factor de importanţă majoră în stabilitatea economică, socială,...

Rolul Nutriției și a Exercițiului Fizic în Remodelarea Corporală la Vârsta Adultă

Introducere Nutriţia studiată din perspectiva alimentaţiei corecte a unui individ sănătos în perioade fiziologice şi de activitate reprezintă...

Laptele vegetal

INTRODUCERE JUSTIFICAREA TEMEI ALESE În zilele noastre se îndreaptă atenția tot mai mult pe efectele fiziologice pe care le au alimentele asupra...

Nutriția persoanelor în varstă

INTRODUCERE.MOTIVAŢIA ALEGERII TEMEI Calitatea vieţii este în strânsă legătură cu menţinerea sănătăţii orale, parte a sănătăţii generale de care...

Nutriție și alimentație animală

INTRODUCERE Nutriția animală poate fi definită ca fiind “ știința care se ocupă cu studiul schimburilor nutritive dintre organism și mediu, a...

Nutriția adecvată și salubră

Partea I Aspecte actuale și de perspectivă Introducere Din vremuri antice oamenii deja cunoșteau importanța enormă a alimentației pentru...

Stabilirea necesarului de nutrețuri și a eficienței utilizării lor pentru o exploatație zootehnica

Introducere Nutriția este știința care se ocupă cu studiul schimburilor nutritive dintre organism și mediu, a transformării substanțelor absorbite...

Ai nevoie de altceva?