Nutria

Extras din referat Cum descarc?

Origine
Specie de rozatoare originara Americii de Sud, se regaseste si in Argentina, Bolivia, Brazil, Chile, Paraguay, Uruguay. Specia a fost introdusa in Japonia, SUA, Europa, Orientul Mijlociu. In Anglia s-a reusit eradicarea speciei dupa o campanie care a durat 11 ani.
Face parte din Ordinul Rodentia, fiind numita si Castor de Chile sau Biber de Balta.
Identificarea speciei
Nutria este o rozatoare mare, semi acvatica ce are o greutate intre 2-4 kg si o lungime intre 40-60 cm iar coada de dimensiuni cuprinse intre 30-45 cm.
Masculii adulti pot atinge 7-8 kg. 
Se aseamana foarte mult cu un sobolan, cu picioare scurte si coada lunga cilindrica insa blana sa este lucioasa, bogata, rezistenta la apa, de culoare maro spre rosiatic sau chiar maro pe partea dorsala, ceva mai deschisa in zona abdominala, alba pe varful botului.
Prezinta gat scurt, capul este usor rotunjit cu botul scurt si lat, mustati albe, ochi mici asezati intr-o pozitie inalta si urechi abia vizibile. Cinci degete la picioarele posterioare dintre care patru sunt unite printr-o membrana.
Descrierea habitatului
Se poate adapta la o larga varietate de habitate acvatice de la rauri, lacuri si mlastini la canale de drenare. 
Prefera habitatele aflate aproape de un corp de apa, fiind rar observata la mai mult de 100 m departare de rauri. 
Traiesc in mod obisnuit in zone cu altitudini joase, dar pot fi intalnite si la 1200 m altitudine in Muntii Anzi. 
Iernile reci reduc succesul ratei de reproducere influentand dinamica populatiei.
Biologie 
Este erbivor cu exceptia hranirii ocazionale cu midii. Incisivii sunt proeminenti de o culoare galben-portocaliu (comparativ cu ai sobolanilor care sunt galben-brun). 
Sunt bune inotatoare si colonizeaza rapid, fiind capabile sa ocupe rapid habitate vacante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nutria.pptx

Bibliografie

DAISIE, (2006), Myocastor coypus. Delivering Alien Invasive Species Inventories for Europe, http://www.europe-aliens.org/
Lessa E., Ojeda R., Bidau C., Emmons L., (2008), Myocastor coypus, in IUCN 2013, IUCN Red List of Threatened Species, Version 2013.1, www.iucnredlist.org
https://ro.wikipedia.org/wiki/Nutrie


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!