Natura Ca Rezultat Al Activitatilor Omului

Cuprins referat Cum descarc?

I.	Presiunea antropica
II.	Cai de degradare
2.1.	Modificarea si distrugerea habitatelor
2.2.	Transferul de specii
2.3.	Supraexploatarea.
CONCLUZII


Extras din referat Cum descarc?

Presiunea antropica
Echilibrul ecologic se materializeaza ,din punct de vedere al societatii, in ipostaze mai mult sau mai putin favorabile in ceea ce priveste accesibilitatea resurselor si caracteristicile mediului de viata. Eternul conflict generat de raritatea ecologica a resurselor a determinat o evolutie pozitiva in sensul cresterii eficientei in utilizarea acestora.
Spre deosebire de celelalte specii, presiunea asupra resurselor nu depinde neaparat de dimensiunea numerica a populatiei umane. 
Efectele de diminuare a biodiversitatii rezulta, in ceea ce priveste activitatea antropica, din utilizarea directa, precum si ca urmare a unor transformari generate de amenajarea spatiului , depozitarea deseurilor, poluarea atmosferica si a apelor.
Presiunea antropica asupra biodiversitatii este determinata de factori cum sunt:
- evaluarea eronata a mediului si a resurselor sale - ceea ce conduce la transformarea unor ecosisteme naturale in terenuri agricole, distrugerea unor ecosisteme prin amenajari hidroenergetice si turistice supradimensionate;
- reducerea continua a produselor comercializate in domeniul alimentar -cresterea continua a cererii pentru produse agroalimentare a atras atentia spre elaborarea de soiuri cu productivitate foarte mare;
- cresterea populatiei si consumarea resurselor - se stie deja faptul ca in viitor populatia va creste continuu ceea ce va determina o diminuare a biodiversitatii prin restrangerea spatiilor de existenta a ecosistemelor naturale datorita extinderii terenurilor cultivate, reducerea disponibilitatii resurselor de apa dulce;
- deficiente in cunoasterea stiintifica si economica - capra neagra, floarea de colt, pastravul rasul zimbrul, aflate pe cale de disparitie in Romania, sunt numai cateva din speciile prin care se poate exemplifica lipsa de informatie a celui care beneficiaza, dar si a celui care ofera aceste specii.
Presiunea antropica asupra biodiversitatii se regaseste in functionalitatea subsistemului economic. Astfel, relatiile comerciale nationale si internationale determina direct sau indirect, manifestarea principalelor cauze de degradare: poluarea si depozitarea deseurilor, epuizarea resurselor si distrugerea si transformarea habitatului.
Efectele comertului asupra biodiversitatii trebuie evaluate pe 3 niveluri:
1.	Efectele indirecte, prin influenta asupra activitatii economice;
2.	Efectele directe sau independente;
3.	Efectele comertului si reglementarile comerciale asupra politicii publice.
II. Cai de degradare.
Interventiile umane nu sunt negative numai prin faptul ca folosesc la maximum resursele biologice, dar si prin activitati care nu vizeaza direct aceste categorii. Principalele


Fisiere in arhiva (1):

  • Natura Ca Rezultat Al Activitatilor Omului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Bran, F., Ioan,I. - Eco-economia ecosistemelor si biodiversitatea, Bucuresti, Editura ASE, 2004
2.	www.WWF.org
3.	www.iucn.org
4.	www.greenmedia.info/rom/more
5.	www.fao.org/forestry


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!