Monitorizarea Gazelor cu Efect Acidifiant - Comparatie Romania-Croatia

Extras din referat Cum descarc?

1.Agentia Europeana de Mediu
Agentia Europeana de Mediu (AEM) este o agentie a Uniunii Europene. Are sarcina de a furniza informatii independente si sigure despre mediu. Reprezinta sursa majora de informare pentru cei implicati in dezvoltarea, adoptarea, implementarea si evaluarea strategiei de mediu, precum si pentru public. In prezent, AEM cuprinde 32 de tari membre( cele 27 de state membre ale Uniunii Europene alaturi de Irlanda, Liechtenstein, Norvegia, Elvetia si Turcia ) si 6 tari cooperante, printre care se numara si Croatia
(Albania, Bosnia-Hertegovina, Croatia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru si Serbia ).
Regulamentul de instituire a AEM-ului a fost adoptat de catre Uniunea Europeana in 1990. Acesta a fost pus in aplicare la sfarsitul anului 1993, imediat dupa ce s-a hotarat stabilirea sediului la Copenhaga. Activitatea a inceput efectiv in 1994. Regulamentul a instituit si Reteaua Europeana de Informare si Observare pentru Mediu (Eionet).
AEM-ul asigura o gama larga de evaluari, analizand starea si tendintele in domeniul mediului. AEM se ocupa si cu dezvoltarea de scenarii, evaluarea politicii si asigurarea calitatii datelor. In plus, agentia coordoneaza Retea Europeana de Informare si Observare a Mediului (Eionet). 
Agentia functioneaza in patru mari domenii tematice:
- abordarea schimbarilor climatice,
- abordarea pierderii biodiversitatii si intelegerea schimbarilor la nivel spatial,
- protectia sanatatii umane si a calitatii vietii,
- utilizarea si gestionarea resurselor naturale si a deseurilor.
AEM-ul coordoneaza Eionet-ul, care asigura consultanta si date privind indicatori, fluxuri de date si informatii. AEM colecteaza si analizeaza date despre mediu oferite de tarile membre ale acesteia, partenerii UE ai acesteia si organizatii internationale. 
2.Reteaua Europeana de Informare si Observare a Mediului (Eionet)
Reteaua Europeana de Informare si Observare a Mediului (Eionet) este o retea de parteneriat intre AEM si tarile membre si cooperante ale acesteia. AEM-ul este responsabila de dezvoltarea retelei si coordonarea activitatilor acesteia. In acest sens, AEM-ul colaboreaza strans cu punctele focale nationale (PFN), de regula agentii nationale de mediu sau ministere ale mediului din tarile membre.
PFN-urile sunt responsabile de coordonarea retelelor centrelor nationale de referinta (CNR), reunind in jur de 900 de experti din peste 300 de institutii nationale si alte organisme care se ocupa de informatiile despre mediu.In afara de PFN-uri si CNR-uri, reteaua Eionet cuprinde in prezent cinci Centre tematice europene (CTE) in ceea ce priveste apa, aerul si schimbarile climatice, diversitatea biologica, gestionarea resurselor si a deseurilor, utilizarea apei si a solului si informatii spatiale. 
3. Reteaua EPA (Environment Protection Agency)
EPA repreznta un grup neoficial ce aduce impreuna toti directorii agentiilor de protectia mediului din Europa. In cadrul retelei se fac schimburi de idei si experiente privind problemele de interes comun ale oragnizatiilor implicate in implementarea politicilor de mediu.
4. Agentia de Mediu din Croatia ( Croatian Environment Agency -CEA )
Este o institutie publica independenta desemnata de Guvernului Republicii Croatia sa colecteze, sa integreze si sa proceseze informatiile privind mediul. Guvernul croat a infiintat Agentia croata de Mediu, in iunie 2002. Agentia reprezinta un punct focal pentru colectarea si integrarea datelor de mediu la nivel national, de prelucrare a acestora. 
Regulamentul cu privire la stabilirea Agentiei de Mediu croata a fost publicata in Monitorul Oficial (MO 75/02). Decizia privind infiintarea Agentiei de Protectia Mediului se bazeaza pe nevoia de a avea un sistem complet de date privind mediul la nivel national, care sa cuprinda date referitoare la starea actuala a acestuia, realizate in urma unui monitoring privind poluarea si contaminarea cu diferiti polunti.
Legislatia pe care se bazeaza functionarea agentiei este urmatoarea :
- Strategia de protectia mediului aparuta in Monitorul National 46/02;
- Ordonata privind organizarea Agentiei de Protectia Mediului;
- Hotararea provind protectia mediului aparuta in Monitorul Oficial 110/02.
Cele mai importante responsabilitati si activitati ale agentiei sunt: 
- dezvoltarea si coordonarea unui sistem national de supraveghere a mediului inteligibil ;
- colectarea si intagrarea informatiilor privind mediul ;
- monitoringul mediului ;
- realizarea Raportului National al Mediului ;
- realizarea Listei Nationale a indicatorilor;


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorizarea Gazelor cu Efect Acidifiant - Comparatie Romania-Croatia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!