Monitorizarea deșeurilor în Municipiul București

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Elaborarea unui plan local de gestiune a deseurilor este stabilit printr-o Ordonanta de Urgenta, respectiv prin OUG 78/2000 ce priveste regimul deseurilor in Romania (aceasta Ordonanta de Urgenta este aprobata cu modificari si completari de lege).
Gestionarea deseurilor se conformeaza cu legislatia europeana si romaneasca de mediu, iar obiectivele si tintele propuse sunt cele cuprinse in Strategia Nationala de Management a Deseurilor. 
Principalele prevederi ale Strategiei Nationale sunt managementul deseurilor integrat vietii socio-economice; protejarea resurselor primare: maximizarea valorificarii si reciclarii, fapt ce are ca si consecinta minimizarea deseurilor. Respectarea ierarhiei managementului deseurilor; protectia mediului, adica deseurile sunt tratate si eliminate intr-o maniera corespunzatoare protectiei mediului;"Poluatorul plateste" adica generatorii de deseuri raspund pentru plata colectarii si eliminarii deseurilor; participarea publicului ce consta in consultarea publicului ce se face odata cu intocmirea Planului si pentru construirea instalatiilor importante, adica publicul trebuie sa beneficieze de materiale informative tiparite; monitorizarea si raportarea, adica evaluarea regulata intre concordanta tintelor impuse prin Plan si progresele cu privire la managementul deseurilor si raportarea publicului. 
Un plan de gestionare a deseurilor trebuie sa cuprinda, cel putin informatii precum: tipurile, cantitatile si originea deseurilor ce urmeaza a fi valorificate sau eliminate; masuri specifice pentru categorii speciale de deseuri; zone si instalatii de valorificare sau de eliminare a deseurilor; persoanele fizice si juridice ce sunt autorizate sa desfasoare activitati de gestionare a deseurilor; costurile estimative pentru operatiunile de valorificare si eliminare a deseurilor; masurile pentru incurajarea colectarii, valorificarii si tratarii deseurilor. 
Monitorizarea
Monitorizarea semnifica supravegherea evolutiei in timp a unui sistem prin masurarea, estimarea sau semnalarea depasirii valorilor limita a unor indicatori sau parametri definitorii ai sistemului, diagnoza starii prezente si eventual elaborarea unor prognoze.
Monitorizarea mediului este un sistem de supraveghere, prognoza, avertizare si interventie, care are in vedere evaluarea sistematica a dinamicii caracteristicilor calitative ale factorilor de mediu, in scopul cunoasterii starii de calitate si semnificatiei ecologice a acestora, evolutiei si implicatiilor sociale ale schimbarilor produse, urmate de masuri care se impun. Caracteristicile principale ale monitorizarii sunt legate de: 
- Incercarea de a descrie conditiile dominante ale mediului
- Aparitia, distributia si intensitatea poluarii
- Starea biocenozelor sau populatiilor unor specii
- Simpla descriere a unor regiuni
Controlul mediului este o actiune complexa de supraveghere permanenta a starii mediului in vederea asigurarii securitatii ecologice. De aici reiese si scopul de baza al controlului -  asigurarea respectarii legislatiei ecologice, a normelor si standardelor in domeniu, a realizarii planurilor si programelor de actiune ale protectiei mediului de catre toate institutiile si organizatiile, activitatea carora are tangenta directa sau indirecta cu mediul inconjurator, agentii economici si persoanele fizice. 
Pericolul in continua crestere a influentei negative exercitata de intensificarea productiei industriale si a celei agricole asupra sanatatii si a starii biosferei in ansamblu impune necesitatea elaborarii unui sistem de monitorizare nu numai a unui factor de mediu, considerat separat, ci a biosferei in intregime. 
Monitorizarea a devenit un sistem informativ cu multiple destinatii speciale, in masura sa avertizeze organismele abilitate asupra starii biosferei, a gradului de afectare antropogena a ambiantei, despre factorii si sursele unor efecte nefaste.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorizarea deseurilor in Mun Bucuresti.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!