Monitorizarea Apei Lacului Pantelimon

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE 
Conceptul de monitoring a aparut odata cu necesitatea de a controla anumiti parametri ce se modifica ca urmare a influentei exercitata de activitatile antropice asupra sanatatii mediului incojurator. Daca initial una din ratiunile fundamentale era de a masura impactul poluarii asupra mediului, ulterior programele de monitoring s-au extins la un spectru larg de probleme legate de factorii antropogeni.
Un program de monitoring poate sa identifice sau sa diagnosticheze problemele si sursa lor.
Conform buletinelor de analiza a apei efectuate de A.N.A.R. , din care reies usoare cresteri ale valorilor unor parametri chimici ,s-a decis includerea Lacului Pantelimon intr-un program de monitoring pe perioada 14 noiembrie 2012-14 ianuarie 2013, pentru a se urmari eventualele modificari ale valorilor parametrilor mai sus mentionati.
OBIECTIVE PROIECT
Obiectivele acestui proiect sunt urmatoarele :de a caracteriza conditiile de calitate a apei din Lacul Pantelimon precum si tendintele acestora de a se modifica, de a aprecia fluxurile de apa, de a identifica posibilii poluanti precum si sursele lor, de a compara valorile rezultate cu valorile maxime admisibile, de a emite avertizari in situatii de urgenta si de a implementa un sistem de masuri daca acest lucru este necesar.
STABILIRE OBIECTIVE PROGRAM
In cadrul acestei etape de stabilire a obiectivelor programului, se vor accentua urmatoarele activitati: stabilirea starii actuale si a tendintelor de evolutie in viitor a ecosistemelor din lac , determinarea conentratiei contaminantilor ce vor fi monitorizati si anume :?NH?_4 , ?NO?_2 , P si Ni ; incadrarea in standardele de calitate, alarmarea timpurie in vederea imbunatatirii strategiilor de management,iar cand acest lucru nu mai este suficient ,luarea masurilor ce se impun.
SCHEMA PROIECTULUI DE MONITORING.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorizarea Apei Lacului Pantelimon.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!