Modelarea Procesului de Epurare a Apelor Uzate

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat:
Modelarea procesului de epurare a apelor uzate este un intrument util pentru efectuarea evaluarilor capacitatii instalatiei si inbunatatirea operatiilor din statie; deci economisirea energie si reducerea costurilor reactivilor chimici. Totusi modelarea nu este o sarcina usoara pentru intreprinderile de servicii publice. Este necesar de multe ori ajutor de la experti pentru crearea unui cadru model.
Modelarea unui process de epurare implica un numar de etape .Este un proces interactive prin natura sa. Primul pas: determinarea scopurilor modelului. De obicei, complexitatea si nivelul calibrarii depind de scopul modelului. Al doilea pas este colectarea de date in care datele tinand de istoricul instalatiei si informatiile suplimentare legate de aceasta sunt reunite printr-ub program de colectare si prelucrare a datelor..A treia etapa este analizarea datelor: bilantul de masa, trierea datelor si efectuarea de calcule manuale. Pasul patru implica setarea si calibrarea modelului care include datele analizate in model. Dupa ce toate etapele sunt indeplinite , modelatorul regleaza diversii parametrii de modelului prin a imita functionarea instalatiei. Daca un alt set de date independente devine disponibil , se recomanda verificarea modelului. In final , cele cateva simulari ale modelului pot fi efectuate cu scenarii diferite pentru a intelege mai bine limitele instalatiei .
Lucrarea de fata descrie toate etapele necesare pentru a modela SEAU. In plus, se discuta provocarile majore intalnite in crearea unui cadru de model. Ea include simularile tipice ale modelului pentru o analiza de evaluare a instalatiei. 
Cuvinte cheie: modelare, ape uzate, optimizare proces
Introducere:
Modelarea este un intrument puternic pentru optimizarea procesulor de epurare. Modelarea poate fi "prietenul cel mai bun" al operatorului statiei prin faptul ca permite acestuia sa inteleaga si sa optimizeze procesul. Odata implementat si calibrat, un model ofera multe avantaje cum ar fi: reducerea semnificativa a costurilor prin predictia rezultatului schimbarilor operationale , la fel si prin efectuarea unor analize de cost a energiei. In figura 1 se arata principalel beneficii incluzand exemple asupra modului in care intreprinderile pot beneficia de modelarea instalatiilor.
Fig.1-Beneficiile utilizarii modelelor 
Modelarea proceselor din statia de epurare este un intrument utila pentru efectuarea evaluarilor capacitatii instalatiei si imbunatatirii operatiunilor instalatiei , totusi modelarea nu este o sarcina usoara . S-au facut destule eforturi pentru a usura si a promova utilizarea vaforabila a instrumentelor de simulare bazate pe calculator, modelarea in practica solicita un anumit nivel de expertiza a procesului si de intelegere a lui. O idea buna pentru unitatile publice este de a cere ajutor din partea expertilor pentru crearea unui cadru de model pe care sa il invete si pe care pot sa il construiasca.
Un model este reprezentat de un sistem real. Astfel , cea mai mare provocare a celor care dezvolta si practica lucrul pe modele este de a utiliza concepte de model si ecuatii pentru reprezentarea dinamicii proceselor de epurare. Dar procesele de tratare a apelor uzate sunt complexe si implica multe reactii. De cand Henze si altii (1987) au publicat Modelul de namol activat Numarul 1 , au fost aduse numeroase imbunatatiri si adaugari acestuia, creandu-se modele complexe care descriu 36 de procese diferite. Astfel, provocarea pentru practicieni este de a identifica procesul critic cu cel mai mare impact asupra statiei de epurare si de a face cele mai bune prognoze pentru estimarea datelor necunoscute privitoare la instalatiei.
Aceasta lucrare descrie in detaliu etapele tipice cerute pentru a modela o statie de epurare. In plus, se discuta problemele care pot aparea cand se dezvolta si imprementeaza un cadru de model.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Procesului de Epurare a Apelor Uzate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!