Managementul Mediului - Brasov

Extras din referat Cum descarc?

Amplasarea zonei:
Orasul este situat la o altitudine de 550 m, se afla la poalele muntelui Tampa (967m), in marginea depresiunii Tara Barsei, cuprinsa de curbura Carpatilor. Drumurile care pleaca din Brasov, in toate directiile, trecand prin trecatorile Bran, Predeal, Bratocea, Buzau, Oituz, peste munti, spre orase ca Pitesti, Campulung, Targoviste, Ploiesti, Buzau, Bacau, au constituit un factor important al dezvoltarii orasului. 
Sursele de poluare:
Principalele surse de poluare din orasul Brasov sunt: marile intreprinderi, microcentralele termice, traficul rutier.
Principalii agenti poluanti sunt: marile intreprinderi, cum ar fi: uzina Tractorul, Fartecul.
Uzina Tractorul:
o Descrierea activitatii: - se produc tractoare, dar si piese de schimb pentru tractoare
o Modalitati de poluare: - poluarea consta in :deseurile industriale care nu sunt amplasate in zone special amenajate, cum ar fi gropile ecologice.
o Efecte vizibile: - aceste deseuri industriale constau in substante nocive pentru sol, care se infiltreaza in panza freatica.
- mai sunt si substante care polueaza aerul si astfel dauneaza sanatatii locuitorilor
Fartec: 
o Descrierea activitatii: - se produc curele de transmisii si exista o sectie care se ocupa cu productia seringilor
o Modalitati de poluare : - prin substantele nocive care se evapora in atmosfera in urma procesului de productie
- depozitarea deseurilor industriale in locuri neamanajate ecologic 
o Efecte vizibile: - se poate observa fumul negru care se imprastie in atmosfera, poluand aerul ceea ce este daunator locuitorilor oraslui
Cum se poate contracara efectul produs?
o Primul lucru care ar trebui facut este acela de a infiinta o groapa ecologica unde intreprinderea sa poata depozita deseurile industriale.
o In cadrul intreprinderii ar trebui infiintat un departament care sa se ocupe de problemele de mediu si care sa aiba ca sarcina gasirea unor modalitati de functionare nepoluante.
De unde se pot asigura resursele financiare?
Exista un program european numit Phare care finanteaza proiectele de combatere a poluarii si nu numai. Insa aceste proiecte trebuie sa indeplineasca anumite etape si conditii. In ultima perioada au aparut firme de consultanta in legatura cu acest program. Apeland la aceste firme proiectele pot obtine aprobare si astfel surse de finantare. 
Dar resurse financiare se mai pot obtine si de la bugetul local.
Cine este raspunzator de aplicarea masurilor?
Aceste masuri pot fi aplicate de catre directorii acestor intreprinderi, dar pot apela si la autoritatile locale.
Propuneri de ameliorare a situatiei
Una dintre solutii ar fi amenajarea a cat mai multor gropi ecologice. O alta solutie ar fi aceea de a inlocui utilajele vechi cu unele noi si mai putin poluante, dar si gasirea unor modalitati de producere a produselor cu materii prime nepoluante.
Justificarea alegerii zonei:
Am ales aceasta zona deoarece este un oras care cuprinde atat obiective culturale insemnate, dar si obiective turistice foarte cunoscute si apreciate. Este o zona a carei suprafata este formata in mare parte de vegetatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Mediului - Brasov.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!