Managementul Calitatii Mediului - SC Mahon SRL

Extras din referat Cum descarc?

Scurta prezentare a societatii analizate
Studiul de caz se refera la Societatea Comerciala Mahon S.R.L. Sura Mica, cu domeniul de activitate principal productia de echipamente textile de protectie pentru diverse ramuri industriale. In secundar, societatea produce inventar moale pentru industria hoteliera (lenjerii de pat, fete de masa, naproane etc.), si desfasoara activitati de comert cu amanuntul referitoare la produse nealimentare.
Spatiile de productie si comerciale se afla pe teritoriul comunei Sura Mica, din judetul Sibiu, a carei principala caracteristica, din punct de vedere al impactului de mediu, este lipsa unei canalizari adecvate si sistemul defectuos de colectare a deseurilor.
Societatea are 14 angajati, dintre care 3 fac parte din structura de management, 10 sunt inregimentati in activitati de productie, si unul in activitati comerciale.
Fluxul tehnologic al activitatii de productie consta din aprovizionare cu material textil, activitati propriu-zise de productie (croit, cusut, calcat, ambalat), si livrare catre clienti. Pentru activitatea de comert, acesta poate fi redus la aprovizionarea cu marfa. 
2. Identificarea si evaluarea aspectelor de mediu si in special a celor semnificative. Modul si criteriile de evaluare a aspectelor semnificative
Data fiind natura activitatii, societatea nu prezinta risc major de mediu, astfel ca aspectele care ar putea semnificative din punctul de vedere al managementului de mediu provin din surse indirecte, si nu din activitatea propriu-zisa a societatii. Pentru identificarea aspectelor semnificative, se poate tine cont de urmatorii factori: efecte ecologice, impact asupra sanatatii umane, efecte catastrofice, epuizarea resurselor, dimensiunile, severitatea si durata impactului, probabilitatea de aparitie, costul remedierii sau celelalte efecte in afaceri.
Totusi, anumite aspecte au relativ impact asupra mediului, si ele trebuie tratate cu grija. In principal, acestea se refera la consumul ridicat de energie necesar si la producerea de deseuri.
Fiind vorba de o activitate de productie care necesita utilizarea unor masini cu alimentare trifazica, consumul de energie este ridicat, comparativ cu consumul mediu al localitatii, si chiar cu consumul unei societati similare ca volum din alta ramura economica. Data fiind importanta acordata consumului de energie la nivel mondial, acest aspect poate constitui un aspect semnificativ de mediu, raportat la societatea in studiu. In metodologia de alegere a aspectelor de impact semnificativ asupra mediului, trebuie sa se tina cont ca, in cazul consumului de energie, dintre factorii stabiliti anterior pot fi citati efectele ecologie, datorate producerii de energie, impactul asupra sanatatii populatiei si epuizarea resurselor, daca energie este produsa prin ardere de combustibili, precum si probabilitatea de aparitie, mare in cazul de fata, in absenta unei retehnologizari.
Producerea de deseuri este o alta actiune cu impact asupra mediului. In cazul de fata, doua clase de deseuri sunt importante: deseuri textile rezultate din procesul de productie, importante prin volum, si producerea de ape uzate, ca urmare a folosirii de catre angajati (procese fiziologice, utilizare pentru spalare etc.), importante prin prisma lipsei unui sistem de canalizare. Ambele pot constitui probleme importante de mediu si pot face parte din politica de mediu a intreprinderii (contactarea unui operator de reciclare pentru deseuri textile, operarea corespunzatoare a fosei septice cu care este dotata hala de productie, realizarea de lobby pentru obtinerea de fonduri pentru canalizarea comunei etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Calitatii Mediului - SC Mahon SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!