Lucrari pentru Reducerea Riscului la Inundatii in Bazinul Hidrografic Prut - Barlad

Extras din referat Cum descarc?

Despre proiect
Primaria Municipiului Iasi a finalizat la inceputul anului 2009 Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de Crestere Iasi. Unul din cele 81 proiecte prioritare incluse in PIDPC este si ,,Amenajarea Raului Bahlui" .
o Titlul proiectului: "Lucrari pentru reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut - Barlad". 
o Beneficiarul proiectului: Administratia Bazinala de Apa Prut - Barlad.
Comisia Europeana a aprobat, in luna august 2012, finantarea pentru proiectul major "Lucrari pentru reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut - Barlad". Asa cum era anuntat, proiectul a parcurs toate etapele procedurale, trecand cu succes de verificarile interne ale forurilor europene. In plus, Comisia Europeana a decis majorarea fondurilor nerambursabile, valoarea totala a proiectului ajungind astfel la 72,5 milioane euro!
o Informatii tehnice despre finantare
Valoarea proiectului este, acum, de 58.521.057 euro, la care se adauga TVA (contributia statului roman), ajungandu-se la o valoare totala de 72,5 milioane euro.
48.008.150 euro reprezinta fonduri europene nerambursabile (aprobate prin Programul Operational Sectorial "Mediu" prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Fondul de Coeziune), diferenta constituind-o aportul statului roman in proiect.
o Cota nerambursabila creste la peste 82%
Proiectul a fost construit pe 80% finantare europeana (prin POS Mediu - Axa 5 Prevenirea Inundatiilor) si 20% finantare asigurata de Ministerul Mediului si Padurilor.
o Graficul financiar. Ce sume sunt alocate in fiecare an?
Potrivit regulilor Uniunii Europene, suma alocata unui an poate fi utilizata efectiv pana cel tarziu in urmatorii trei ani (principiul N+3).
Potrivit deciziei Comisiei Europene, sumele alocate din partea Fondului de coeziune se distribuie astfel:
o 2010: 82.070 euro
o 2011: 15.577.860 euro
o 2012: 18.600.185 euro
o 2013: 13.748.035 euro 
o Componentele proiectului.
Proiectul isi propune amenajarea integrata a bazinului raului Bahlui, pentru reducerea riscului la inundatii, precum si realizarea hartilor de risc digitale pentru intreg bazinul hidrografic Prut - Barlad.
In bazinul raului Bahlui, se vor realiza 3 investitii majore:
1. Doua acumulari nepermanente pe afluentii Probota si Bahluiet, in amonte de orasul Targu Frumos. Acestea vor putea stoca, in caz de viituri, pana la 3 milioane metri cubi de apa, reducand substantial riscul de inundare a orasului Tg. Frumos.
2. Doua poldere (amenajari laterale fata de rau, in care se acumuleaza apa in caz de viituri) in zona Podu Iloaiei, cu o capacitate de stocare de 13,5 milioane metri cubi de apa.
3. Regularizarea raului Bahlui in municipiul Iasi, respectiv decolmatarea albiei pe o lungime de 11 km, reprofilarea albiei, imbracaminti din beton armat, reabilitare parapeti de protectie etc. 
Obiectivul de investitie "Regularizare rau Bahlui in Municipiul Iasi" prevede realizarea in municipiul Iasi a unor:
Lucrari de asigurare a continuitatii pantei albiei raului Bahlui si stabilizarea malurilor prin:
-Decolmatarea albiei raului Bahlui pe o lungime de 11 km;
-Lucrari pentru stabilizarea malurilor albiei minore in zona in care se realizeaza decolmatarea:
-Reprofilarea albiei minore pe o lungime totala de 6,13 km;
-Imbracaminti cu pereti din beton armat monolit in albia minora pe o lungime de 2,5 km intre Podul de Piatra si Podul Tudor Vladimirescu;
-Stabilizarea albiei minore cu gabioane din ,,amonte de confluenta cu raul Nicolina" pana la Podul de Piatra si intre Podul Tudor Vladimirescu si Podul Metalurgiei (Ltotal = 2.35 km de rau).


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrari pentru Reducerea Riscului la Inundatii in Bazinul Hidrografic Prut - Barlad.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!