Infiintarea unui Serviciu Public de Salubritate si Colectare a Deseurilor Menajere in Micro-Regiunea Valea Nirajului

Extras din referat Cum descarc?

Descrierea proiectului
Proiectul vizeaza judetul Mures, regiunea 7 Centru - comunele: Acatari, Gheorghe Doja, Craciunesti, Pasareni, galesti, Vargata, Eremitu, Magherani, Bereni, Hodosa, Corunca, Livezeni precum si orasul Miercurea Nirajului.
In unele localitati din zona exista colectare organizata, insa problema colectarii selective nu a fost abordata in nici un fel, iar in alte localitati nu exista colectare organizata. Prevederile legislatiei interne obliga autoritatile locale la organizarea colectarii selective a deseurilor. Astfel HG nr.349/2002 si HG nr.899/2004 impun sarcini concrete in acest sens.
Scopul proiectului este infiintarea unui serviciu public de salubrizare pentru colectarea selectiva a deseurilor, comun pentru cele 12 comune si orasul Miercurea Nirajului din microregiunea Valea Nirajului, judetul Mures.
Grupurile tinta afectate direct de implementarea proiectului sunt locuitorii celor 13 unitati administrative, cu 67 localitati, adica 36679 locuitori, precum si toti cei care vor beneficia de serviciile turistice din zona. Prezentul proiect se adreseaza locuitorilor din zona tratata, care in prezent nu beneficiaza de servicii organizate de salubritate, sau costurile acestor servicii sunt foarte ridicate. In ambele cazuri locuitorii sunt obligati la eliminarea rezidurilor in locuri si in conditii nepermise, astfel s-au creat imense depozite ilegale de deseuri in toata zona Vaii Nirajului, pe vaile paraurilor, in gropi, pe pasuni, pe marginile drumului, pe camp. Beneficiarii prezentului proiect vor fi si societatile care recicleaza deseurile avand la dispozitie o cantitate mare de materie prima reciclabila la pret scazut. Beneficiar al proiectului va fi intreaga economie nationala prin scaderea consumurilor energetice. Alti beneficiari vor fi unitatile turistice prin atragerea mai multor turisti dornici de turism ecologic. 
Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2003 - Coeziune Economica si Sociala, Schema de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si a inceput in noiembrie 2005.
Activitatile se vor desfasura vizand toate sectoarele identificate: lucrari de gestionare a deseurilor, structurile aferente gestionarii deseurilor, reabilitarea structurilor de infrastructura a mediului si dezvoltarea urbana, imbunatatind astfel activitatea acestei zone din punct de vedere turistic, economic si a sigurentei sanatatii publice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unui Serviciu Public de Salubritate si Colectare a Deseurilor Menajere in Micro-Regiunea Valea Nirajului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!