Indicatori de Calitate ai Aerului

Cuprins referat Cum descarc?

Memoriu justificativ
CAPITOLUL 1
ASPECTE GENERALE PRIVIND POLUAREA AERULUI
CAPITOLUL 2
ACIDIFIEREA. EMISII DE DIOXID DE SULF, OXIZI DE AZOT SI DE AMONIAC (SO2,NOX,NH3)
2.1. DETERMINAREA DIOXIDULUI DE SULF DIN AER (SO2)
2.2 DETERMINAREA MONOXIDULUI SI DIOXIDULUI DE AZOT (NOx)
2.3 DETERMINAREA AMONIACULUI DIN AER
CAPITOLUL 3
PRODUCEREA OZONULUI TROPOSFERIC (POLUAREA FOTOCHIMICA)
CAPITOLUL 4
PULBERI IN SUSPENSIE (PM10 SI PM2,5)
CAPITOLUL 5
DEPRECIEREA STRATULUI DE OZON STRATOSFERIC
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

MEMORIU JUSTIFICATIV
Poluarea mediului este o problema deosebit de importanta datorita evolutiei rapide a unor factori determinanti precum industrializarea ,urbanizarea,chimizarea,densitatea populatiei.
Efectele poluarii aerului sunt resimtite in mod direct si indirect de catre om si celelalte componente ale mediului, poluarea atmosferei fiind potential una din cele mai grave probleme de mediu ,cu efecte pe termen scurt,mediu si lung.
Pe termen scurt si mediu poluarea atmosferei are efecte negative de natura sa puna in pericol confortul si sanatatea oamenilor,sa dauneze resurselor biologice si ecosistemelor,sa provoace pagube economice.
Pe termen lung poluarea atmosferei produce efecte la scara regionala si globala cum sunt efectul de sera si schimbarile climatice,distrugerea stratului de ozon din stratosfera,ploile acide.
Dat fiind faptul ca atmosfera este cel mai larg si totodata cel mai imprevizibil vector de propagare a poluantilor si avand in vedere ca consecintele poluarii aerului se manifesta nu doar la nivel local ci si regional,national si global,este imperios necesar ca prevenirea si reducerea poluarii aerului sa devina preocupari prioritare de interes public in cadrul politicilor locale,nationale si internationale.
Poluarea atmosferei poate fi definita ca orice schimbare in compozitia acesteia cauzata de prezenta unei cantitati suficiente de substante chimice care poate altera compozitia normala a atmosferei. 
Potential, poluarea atmosferica este una dintre cele mai grave probleme ale societatii actuale, atat din punct de vedere temporal -are efecte atat pe termen scurt si mediu cat si pe termen lung, dar si spatial - mobilitatea si suprafetele afectate sunt mari. 
Poluarea atmosferei afecteaza direct sanatatea umana, fondul agricol si forestier in functie de tipul de poluanti, concentratiile acestora, durata si frecventa expunerii. 
CAPITOLUL 1
ASPECTE GENERALE PRIVIND POLUAREA AERULUI
Notiunea de aer poluat se refera nu numai la prezenta unor substante straine de compozitia naturala a aerului ci si la cantitati sau concentratii care il fac impropriu pentru exercitarea rolului sau fundamental, de a intretine viata. Poluarea atmosferica, a fost definita prin directiva CEE 84/360 DIN 28/06/1984, valabila si in prezent: "ca introducerea in atmosfera de catre om, direct sau indirect, de substante sau energie avand actiune nociva de natura sa puna in pericol sanatatea omului, sa strice resursele biologice, ecosistemele, sa deterioreze bunurile materiale, valorile de agrement si alte utilitati legitime ale mediului inconjurator."
Legea protectiei mediului stipuleaza ca "prin protectia atmosferei se urmareste prevenirea, limitarea deteriorarii si ameliorarii calitatii acesteia, pentru a evita manifestarea unor efecte negative asupra mediului, sanatatii umane si bunurilor materiale". In cadrul acestei legi, atmosfera este definita ca fiind masa de aer care inconjoara suprafata terestra, incluzand si stratul de ozon.
Referitor la sintagma de "poluare a aerului", Conventia de la Geneva din 13 noiembrie 1979 privind poluarea atmosferica transfrontariera pe distante lungi, a determinat-o ca fiind "introducerea in atmosfera de catre om, direct sau indirect, de substante sau energii care au o actiune nociva de natura sa puna in pericol sanatatea omului, sa dauneze resurselor biologice si ecosistemelor, sa deterioreze bunurile materiale si sa aduca atingere sau sa pagubeasca valorile de agrement si alte utilizari legitime ale mediului inconjurator". 
In Legea protectiei mediului notiunea de poluant este prezentata ca orice substanta solida, lichida, sub forma gazoasa sau de vapori ori forma de energie (radiatie electromagnetica, ionizanta, termica, fonica sau vibratii) care, introdusa in mediu, modifica echilibrul constituentilor acestuia si al organismelor vii si aduce daune bunurilor materiale; De asemenea, se mai definesc diferiti termeni ca: substante periculoase - orice substanta sau produs care, folosit in cantitati, concentratii sau conditii aparent nepericuloase, prezinta risc semnificativ pentru om, mediu sau pentru bunurile materiale; pot fi explozive, oxidante, inflamabile, toxice, nocive, corosive, iritante, mutagene, radioactive; sursa de radiatii ionizante - entitate fizica, naturala, fabricata sau utilizata ca element al unei activitati care poate genera expuneri la radiatii, prin emitere de radiatii ionizante sau eliberare de substante radioactive; prejudiciu - efect cuantificabil in cost al daunelor asupra sanatatii oamenilor, bunurilor sau mediului provocat de poluanti, activitati daunatoare sau dezastre.


Fisiere in arhiva (1):

  • Indicatori de Calitate ai Aerului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!