Încălzirea globală

Extras din referat Cum descarc?

Incalzirea globala a fost in atentia specialistilor de peste 40 de ani, dar pina acum ne-am autocomplacut in nepasare si ignoranta. Pina nu demult oamenii de stiinta au imbratisat ideea ca fenomenul incalzirii globale va cauza schimbari majore si probleme acute in lume, dar in modul lor de gindire scenariul prevedea ca acestea se vor intimpla intr-o perioada cuprinsa undeva intre 50 si 100 de ani si ca abia atunci se vor face resimtite efectele. 
Ideea generala era aceea ca incalzirea globala este un proces lent si ca umanitatea va avea timp sa descopere solutii ingenioase la toate problemele. Noi dovezi extrem de bine documentate sugereaza ca acest scenariu este complet gresit si ca mai degraba trebuie sa ne pregatim pentru schimbari climatice deosebit de abrupte.
DISCOVERY MAGAZINE 
Una din acele aluzii ca ceva ar putea fi altfel decit ni s-a spus a fost prima data publicata in revista Discovery Magazine in septembrie 2002, sub titlul - usor mascat - al articolului "Incalzire globala surprinzatoare: O noua era glaciara" in care se spunea printre altele: "oceanografii au descoperit un riu urias de apa dulce in Atlantic, care s-a format din topirea calotei polare. Ei ne atentioneaza asupra posibilitatii perturbarii grave a Gulf Stream-ului, ceea ce ar putea avea ca efect aruncarea intregii emisfere nordice intr-o iarna vesnica, deosebit de rece." Au trecut 2 ani de atunci si nimeni nu a dat importanta acestui fapt. 
DAVID KING SI GUVERNUL MARII BRITANII 
In ianuarie 2004 David King a intrat in atentie. Dl. King este ministrul pe probleme stiintifice in Anglia si om de stiinta. El a facut o vizita lui Tony Blair si i-a vorbit despre dezastrul mondial iminent si despre necesitatea de a se comunica intregii lumi ceea ce se intimpla. Tony Blair i-a ordonat sa pastreze tacere asupra subiectului. Dar dl King a considerat ca este pur si simplu o problema mult prea importanta sa fie ignorata, asa ca in ianuarie 2004 a publicat concluziile sale stiintifice in Jurnalul American de Stiinta. In articol, King spunea: "dupa parerea mea, schimbarile climatice sunt cele mai severe probleme de care se loveste intreaga umanitate, mult mai severe decit amenintarea terorista."
SUA SI PENTAGONUL 
O luna mai tirziu, in februarie 2004 s-a aflat ca Pentagonul studia de ani de zile fenomenul Incalzirii Globale, datorita problemelor de securitate nationala pe care acesta le poate genera prin diferitele schimbari ce rezulta din el. S-a efectuat un studiu special, la unul din departamentele Pentagonului si anume Biroul de Evaluare in Retea condus de catre Andrew W. Marshall, birou care avea responsabilitatea de a identifica toate amenintarile pe termen lung care se abat asupra SUA.
Studiul a durat pina in octombrie 2003 si a fost trimis Pentagonului, care privea aceasta problema serios. Numele proiectului a fost "Scenariul Schimbarilor Climatice Abrupte si Implicatiile Asupra Securitatii Nationale a SUA." Dar continutul acestui document a depasit toate limitele expertilor de la Pentagon. 
Fiind constient de posibilitatile incredibile ale acestui studiu, Marshall a luat decizia sa publice raportul, ca si alte informatii. A facut-o, in Fortune Magazine pe data de 9 februarie 2004. In articolul sau, dl. Marshall explica in ce fel topirea calotelor polare Nordice si Sudice, care sunt compuse din apa dulce, reprezinta factorul decisiv in dezastrul meteorologic global.
Gulf Stream-ul (Curentul de Convectie Termosalina Nord-Atlantic), este un curent de apa calda care se deplaseaza dinspre ecuator la suprafata oceanului si se indreapta spre zonele nordice unde are loc schimbul de caldura, prevenind racirea excesiva a Europei de vest si a Canadei. Totodata, acest curent sustine intreaga structura climatica de anotimpuri cu care suntem obisnuiti. Cind curentul incepe sa se raceasca, el se lasa in adincurile oceanului si isi schimba directia de deplasare (sub forma unui riu), spre sud, unde se incalzeste din nou si se ridica treptat la suprafata


Fisiere in arhiva (1):

  • Incalzirea Globala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!