Implicarea ONG-ului Eco Tic in Problema Gestionarii Deseurilor

Extras din referat Cum descarc?

Eco Tic (Organizatia colectiva) este o Asociatie, organizatie profesionala non-profit, independenta, neguvernamentala, cu personalitate juridica, constituita conform dispozitiilor HG 448/2005 si ale O.G.26/2000 modificata si completata.
Eco Tic este o asociatie non-profit infiintata in aprilie 2006, pentru a umple vidul ce forma lipsa managementului de mediu, cu privire la colectarea, gestionarea si transportul de deseuri, inclusiv cele periculoase. Eco Tic colaboreaza cu autoritatile locale si centrale, cu prestatorii de servicii in domeniul deseurilor, precum si cu celelalte organizatii ale producatorilor de echipamente electrice si electronice.
Eco Tic a introdus pentru prima data in Romania, la 30 aprilie 2007, aplicarea "timbrului verde" care reprezinta, conform practicii europene, contributia consumatorilor la costurile implicate de colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice. Banii colectati din timbrul verde asigura finantarea activitatilor de colectare si reciclare, precum si a celor de informare si constientizare a populatiei.
Natura, cel mai simplu mod de a defini frumusetea si viata. Prin cele patru elemente ale sale, apa, aer, pamant si foc, natura asigura mediu de viata, necesarul unei vieti de calitate, sursa de hrana si spatiu de recreere. Asa ca, haideti sa nu o poluam, haideti sa o pastram cat mai curata, cat mai pura, pentru a avea la randul nostru o viata mai buna.
Eco Tic - organizatia colectiva are drept scop protejarea mediului inconjurator prin preluarea responsabilitatilor ce revin producatorilor sau tertilor ce actioneaza in numele lor privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor, inclusiv raportarea modului de gestionare a acestora. Eco Tic trebuie sa indeplineasca tintele de colectare, reutilizare, reciclare, valorificare a deseurilo, aferente cotelor de piata detinute de membrii si partenerii sai, conform HG nr. 448/2005 cu respectarea obiectivelor si prioritatilor stabilite prin Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor si Planul National de Gestionare a Deseurilor.
Tintele de colectare pe care organizatia colectiva trebuie sa le atinga sunt analizate si raportate permanent la tinta asumata de Romania. Militeaza pentru ajustarea cat mai grabnica a performantelor intregului sistem de colectare si actioneaza proactiv pentru a preveni aparitia deseurilor si militeaza pentru reutilizarea, reciclarea si valorificarea sub alte forme a acestor tipuri de deseuri cu scopul de a reduce la minim cantitatea eliminata si impactul asupra mediului si a sanatatii umane. De asemenea, Eco Tic sprijina toti actorii implicati in ciclul de viata al deseurilor (producatori, distribuitori si consumatori) si, in special, agentii economici direct implicati in tratarea deseurilor sa-si imbunatateasca performanta de mediu.
Organizatia coopereaza impreuna cu autoritatile centrale si locale, cu producatorii si distribuitorii pentru a dezvolta si implementa un sistem functional si performant de gestionare a deseurilor. In acelasi timp, deruleaza campanii de informare si educare a consumatorilor cu privire la responsabilitatile ce le revin pentru a reduce cantitatea de deseuri si pentru a proteja mediul.
Eco Tic este o organizatie colectiva care are drept scop protectia mediului inconjurator prin preluarea responsabilitatilor ce revin producatorilor sau tertilor , actionand in numele lor pentru realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor. Eco Tic raporteaza catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului modul de realizare a obiectivelor referitoare la gestiunea deseurilor, in numele membrilor sai.
"Redu, refoloseste si recicleaza". Acesta este motto-ul Eco Tic.
Obiective
Eco Tic are in vedere urmatoarele directii strategice:
- Promovarea unor solutii de colectare si tratare la nivel national a deseurilor, respectiv crearea unui sistem integrat, eficient si transparent de gestionare a lor; 
- Dezvoltarea de parteneriate cu autoritatile administratiei publice locale pentru reducerea cantitatii de deseuri si pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare selectiva; 
- Respectarea conditiilor si ratelor de valorificare, reutilizare si reciclare a deseurilor stabilite prin Strategia nationala pentru gestionarea deseurilor, prin Planul national pentru gestionarea deseurilor, precum si prin Planul de implementare a directivei cu privire la deseuri; 
- Colectarea si tratarea fara discriminare a tuturor tipurilor de deseuri, indiferent de cantitatile propuse spre contractare de catre agentii economici; 
- Initierea de proiecte de cercetare si de studii in domeniul colectarii, transportului, depozitarii, evaluarii si tratarii deseurilor si publicarea rezultatelor acestora; 
- Derularea de programe educationale si de informare / constientizare a beneficiilor colectarii selective a deseurilor;


Fisiere in arhiva (1):

  • Implicarea ONG-ului Eco Tic in Problema Gestionarii Deseurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!