Îmbunătățirea calității mediului

Cuprins referat Cum descarc?

1.INTRODUCERE 1
2.OBIECTIVE 2
3.PROPUNERI 3
4.CONCLUZII 8
5.BIBLIOGRAFIE 9


Extras din referat Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Prin calitatea mediului inconjurator se intelege starea acestuia la un moment dat rezultata din integrarea tuturor elementelor sale structurale si functionale capabila sa asigure o ambianta satisfacatoare multiplelor necesitati ale vietii omului. 
Calitatea mediului rezulta din implantarea structurilor umane artificiale in structurile naturale. Pentru masurarea calitatii mediului inconjurator se foloseste un sistem de indicatori numiti indicatori ecologici care pot fi grupati fie pe factori de mediu, fie pe anumite categorii de subsisteme identificate in cadrul unor anumite sisteme (indicatori la nivelul unui ecosistem acvatic, terestru).
Zona cea mai afectata din judetul Maramures, in ce priveste calitatea aerului este Baia Mare, situatie determinata de emisiile de poluanti in atmosfera provenite in special de la S.C. Romplumb S.A., unitate cu profil de metalurgie neferoasa (obtinerea plumbului decuprat). 
Din activitatea specifica de metalurgie neferoasa se emit in atmosfera gaze cu dioxid de sulf si pulberi cu continut de plumb, cadmiu si alte metale. La acestea se adauga poluarea provocata de pulberile cu continut de metale grele, antrenate de la iazurile de decantare din zona Baia Mare, precum si emisiile de poluanti in atmosfera provenite din arderile de combustibili din procesele tehnologice, de la centralele termice pentru producerea caldurii si apei calde menajere si din traficul rutier.
2.OBIECTIVE
1. Imbunatatirea mediului ambiental prin asigurarea calitatii aerului si a apelor la nivelul standardelor internationale
2. Promovarea sistemelor de management integrat al deseurilor industriale si a deseurilor tehnice periculoase
3. Dezvoltarea unui sistem de management integrat al deseurilor solide la nivel judetean
4. Imbunatatirea calitatii resurselor de apa si utilizarea durabila a acestora
5. Asigurarea calitatii solului prin reconstructia ecologica a terenurilor degradate sau afectate de poluare si ameliorarea calitatii solurilor
6. Protectia Bio-diversitatii si a ariilor protejate
7. Cresterea eficientei intregului lant de producere si exploatare a energiei si integrarea sectorului energetic in standardele UE.
8. Utilizarea prudenta si rationala a resurselor naturale
3.PROPUNERI
1. Centurile ocolitoare care ar putea sa devieze circulatia ca sa evite astfel accesul masinilor in centrul orasului.
2. Inlocuirea masinilor alimentate cu combustibil conventional ( motorina / benzina ) cu masini electrice.
3. Realizarea perdelelor umede pentru santierele in constructie.
4. Realizarea de piste pentru biciclisti.
5. Extinderea si mentinerea suprafetei impadurite.
6.Crearea si respectarea spatiilor verzi.
7.Crearea de gropi de gunoi ecologice.
8.Reciclarea eficienta a PET-urilor in scopul obtinerii de fibra poliesterica sau bumbac sintetic utilizat in industria confectiilor.
9.Reciclarea eficienta a deseurilor menajere in scopul obtinerii de ingrasamant natural pentru plante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imbunatatirea Calitatii Mediului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!