Fluorul in Apele Naturale

Extras din referat Cum descarc?

Fluorul este un element din grupa a 17-a a sistemului periodic, grupa halogenilor. In stare elementara formeaza molecule din doi atomi F2, care este singura legatura dintre cei doi atomi.
Este cel mai electronegativ din toate elementele.
Fiind un element foarte reactiv nu se gaseste in natura decit sub forma de compusi.
Minereurile cu continut de fluor sunt:
Fluorita CaF2 (fluorura de calciu)
Criolita Na3[AlF6],
Apatita 3Ca3(PO4)2.Ca(F,Cl)2 
Singura metoda industriala de obtinere a fluorului elementar, este electroliza unei solutii de KF in acid fluorhidric anhidru. Operatia se desfasoara in recipienti de cupru sau nichel, care reprezinta catodul, unde se formeaza hidrogen H2 iar la anodul din grafit se degaja fluorul F2
Fluorul intra in constitutia oaselor, a dintilor si a tendoanelor. Carenta de fluor a organismului produce carii dentare, indeosebi la copii, motiv pentru care, in mod preventiv, se recomanda fluorurarea apei de baut pana la concentratia de maximum 1 mg fluor la un litru de apa.
Acest microelement este indicat in cazurile de intarziere a osificarii, in rahitism, osteoporoza, consolidarea fracturilor, carii dentare. Fluorul nu este necesar pentru activarea cresterii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fluorul in Apele Naturale.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!