Floarea-de-colt

Extras din referat Cum descarc?

1. Nume Stiintific: 
Leontopodium Alpinum 
2. Nume Popular:
Mai este cunoscuta si ca Floare-de-colt (denumire introdusa in perioada comunista) sau cu denumirea germana, Edelweiss.
Conform Dictionarului de sinonime, pentru floarea-reginei (Leontopodium alpinum) exista si urmatoarele denumiri: albumeala, albumita, floare-de-colt, (rar) edelvais, (reg.) flocosele (pl.), steluta, floarea-doamnei.
3. Incadrarea Taxonomica (Filum-Clasa-Ordin-Gen-Specie): 
Phylium-Magnoliophyla (Increngatura Magnoliophyta cuprinde peste 235.000 de specii de plante, dintre care aproximativ 3.700 de specii reprezentate si in flora Romaniei. Astazi angiospermele reprezinta grupul dominant de plante de pe suprafata pamantului (loc ocupat inca de acum 100 de milioane de ani). Aceasta s-a datorat unor caractere de superioritate ale acestora, care a dus la o mai buna adaptare la mediul terestru. O caracteristica esentiala este prezenta embrionului cu doua cotiledoane. Exista si specii cu un singur cotiledon ca de exemplu Ficaria sp., Cyclamen, dar acest unic cotiledon este rezultatul unui proces de reducere sau de concrestere)
Clasa- Magnoliopsida (Clasa Magnoliopsida cuprinde familiile mai importante:
1. Orchidaceae cu cca. 25,000 specii 
2. Asteraceae sau Compositae cu 20,000 specii 
3. Fabaceae sau Leguminosae cu 17,000 
4. Rubiaceae cu 13,183 
5. Poaceae sau Gramineae cu 9,000 
6. Euphorbiaceae cu 5,000 
7. Malvaceae cu 4,300 
8. Cyperaceae cu 4,000 
9. Araceae cu 3700)
Subclasa- Asteridae - (Sympetalae tetracyclicae este o subclasa de plante la care invelisul floral este dispus pe mai multe cercuri dintre care cel intern are piesele concrescute.
Ordinul- Asterales(este unul dintre cele mai evoluate ordine din cadrul plantelor dicotildonate. Ordinul Asterales cuprinde plante ierboase cu flori bisexuate sau unisexuate, actinomorfe sau (cele evoluate) zigomorfe, cu antere concrescute si gineceu bicarpelar, inferior); 
Familia -Asteraceae(Asteraceae (sau Compositae) este una dintre cele mai mari familii de plante cu flori, cuprinzand peste 1 500 genuri si circa 23 000 specii raspandite pe tot globul); 
Regnul -Plantae (Oamenii de stiinta au cuprins in aceasta categorie sistematica organismele pluricelulare fotosintetizante, adaptate primar la viata terestra)
Este o specie de plante erbacee, perene, din genul Leontopodium Cass., familia Asteraceae. Planta este lanat-tomentoasa, inalta de 5 - 20 cm, cu inflorescente compuse din capitule, inconjurate de numeroase bractee lungi, alb - argintii, lanos - paroase. Daca in Romania planta ajunge doar pana la inaltimea de maximum 20 cm, ea poate creste in alte tari pana la 50 - 80 cm.
Inflorescenta este imbracata cu frunze paroase, unele mai mari, altele mai mici si care iau forma unei stelute.Aceasta este formata din pana la zece inflorescente cu numeroase si minuscule flori, incadrate de 5-15 bactee albe, dispuse radiar, ce dau intregului ansamblu infatisarea unei flori. Planta este acoperita cu peri catifelati, argintii, ce ii confera o eleganta deosebita. Prioada de inflorire este iulie - august. Asteraceae (sau Compositae) este una dintre cele mai mari familii de plante cu flori, cuprinzand peste 1 500 genuri si circa 23 000 specii raspandite pe tot. 
Floarea de colt, este o planta de stepa, din tinuturile Asiei, unde, pe alocuri, creste inalta si deasa ca si iarba. Pasla aceea cu care gasim acoperita toata planta, de la inflorescente pana la tulpina si frunze, are menirea sa o apere de caldura si de vantul din locurile de origine. 
In rezervatia Intregalde din judetul Alba exista doua specii care sunt ocrotite. Este, dealminteri, si cel mai jos loc pana la care coboara aceasta planta ce o putem intalni si la altitudini de 600 de metri, ceea ce, pentru Europa, este foarte rar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Floarea-de-colt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!