Materialul si metoda de cercetare Principalele categorii de folosinta de pe teritoriul comunei Branistea Rezultate obtinute Caracterizarea vegetatiei si a faunei Rocile parentale Tipuri de soluri Influenta antropica Influenta structurii si a rotatiei culturilor Influenta ingrasamintelor, amendamentelor si pesticidelor Masuri pentru imbunatatirea calitatii solurilor
Campia Covurluiului se intinde la sud de culmile deluroase ale podisului Covurluiului si se desfasoara pana la lunca Prutului. Este o zona de terase cu podisuri largi, acoperite cu straturi de loess, nisipuri si luturi argiloase. Materialul si metoda de cercetare Pentru asigurarea celor mai bune conditii de cultura a plantelor cultivate este necesara cercetarea corelata a plantei si a factorilor de mediu. Problematica abordata se refera la o suprafata de 4869 ha terenuri agricole situata pe teritoriul comunei Branistea, judetul Galati, cu categoriile de folosinta prezentate in tabelul urmator: Principalele categorii de folosinta de pe teritoriul comunei Branistea Rezultate obtinute Caracterizarea climatica a zonei In vederea caracterizarii din punct de vedere climatic a zonei cercetate am folosit datele climatologice inregistrate la Statia Meteorologica Galati la care am adus completari cu date privind regimul lunar al precipitatiilor de la Branistea. Temperatura medie anuala este de 10,5?C. In perioada de vegetatie 1.III - 31.X, suma temperaturilor este de 38270C temperatura in care majoritatea plantelor de cultura isi pot desavarsi ciclul de vegetatie. Temperatura minima absoluta inregistrata in aceasta perioada este de -26?C iar maxima absoluta este de 39?C.Precipitatiile medii anuale sunt de 426 mm atat la punctul Branistea cat si la statia meteorologicaGalati. Caracterizarea vegetatiei si a faunei Teritoriul comunei Branistea apartine unei formatiunii vegetale de stepa. Luarea in cultura a suprafetei teritoriului a dus la o serie de modificari ale caracteristicilor stepei transformand-o in arabil. Climatul temperat continental secetos cu veri fierbinti si ierni aspre permite dezvoltarea de plante agricole cum ar fii : griu, orz, porumb, floarea-soarelui, vita -de- vie, fasole, canepa si cartof. Plante carora nu le prieste climatul sunt bumbacul si orezul .
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).