European Commision statement - trucks cartel

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Prezenta decizie se refera la o incalcare unica si continua a articolului 101 din directiva Tratatul privind functionarea Uniunii Europene" ( TFUE ) si Articolul 53 din tratatul privind Spatiul Economic European ( SEE ).
Incalcarea a constat in aranjamentele coluzive privind preturile si pretul brut in SEE pentru camioanele mijlocii si grele si momentul si trecerea privind costurile pentru introducerea tehnologiilor de emisii conform Standardelor EURO 3-6. 
Incalcarea a tinut din 17 Ianuarie 1997 pana in 18 Ianuarie 2011
PENTRU EVITAREA ORICAEI INDOIELI, PREZENTA DECIZIE NU FACE NIIC O CONSTATARE IN ACEST SENS CU PRIVIRE LA O INCALCARE A LEGISLATIEI UE PRIVIND CONCURENTA.
INDUSTRIA 
Produsele vizate de incalcare sunt camioanele cu greutate cuprinsa intre 6 si 16 Tone (medii) si peste 16 Tone ( grele ).
CAZUL NU PRIVESTE VANZAREA DE CAMIOANE UZATE
PROCEDURA
Investigatie
La data de 20 Septembrie 2010 , Firma MAN si toate filialele, directe sau indirecte controlate de acesta a solicitat imunitate la amenzi, in conformitate cu punctul 14 din Comunicarea Comisiei 2006 privind imunitate la amenzi si reducerea amenzilor in cadrul intelegerii.
17 Decembrie 2010 CE acorda imunitate. 18-21 Ianuarie 2011 firma Volvo a fost inspectata de Comisie. 28 Ianuarie 2011 Volvo solicita imunitate. Pe data de 10 Februarie 2011 firmele Daimler si Iveco cer imunitate iar pe data de 20 Noiembrie 2014, comisia a initiat procedurile in temeiul acticolului 11 alineat 6 din Regulamentul ( CE ) nr1/2003 impotriva DAF, Daimler, Iveco, MAN, Volvo.
Au avut loc intalniri de solutionare intre fiecare destinatar si Comisie. De asemenea Comisia a furnizat fiecaruia o estimare a amenzilor. Firmele respective au inaintat Comisiei cererile formale de solutionare a acestora. ( Art. 10 al.2 din Reg. ( CE ) nr.773/2004 )


Fisiere in arhiva (2):

  • European Commision statement - trucks cartel.docx
  • European Commision statement - trucks cartel.pptx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!