European Commision statement - trucks cartel

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 746
Mărime: 1.58MB (arhivat)
Publicat de: Alex C.
Puncte necesare: 5
Master PEE , UPB Word + ppt

Extras din referat

INTRODUCERE

Prezenta decizie se refera la o incalcare unica si continua a articolului 101 din directiva Tratatul privind functionarea Uniunii Europene“ ( TFUE ) si Articolul 53 din tratatul privind Spatiul Economic European ( SEE ).

Incalcarea a constat in aranjamentele coluzive privind preturile si pretul brut in SEE pentru camioanele mijlocii si grele si momentul si trecerea privind costurile pentru introducerea tehnologiilor de emisii conform Standardelor EURO 3-6.

Incalcarea a tinut din 17 Ianuarie 1997 pana in 18 Ianuarie 2011

PENTRU EVITAREA ORICAEI INDOIELI, PREZENTA DECIZIE NU FACE NIIC O CONSTATARE IN ACEST SENS CU PRIVIRE LA O INCALCARE A LEGISLATIEI UE PRIVIND CONCURENTA.

INDUSTRIA

Produsele vizate de incalcare sunt camioanele cu greutate cuprinsa intre 6 si 16 Tone (medii) si peste 16 Tone ( grele ).

CAZUL NU PRIVESTE VANZAREA DE CAMIOANE UZATE

PROCEDURA

Investigatie

La data de 20 Septembrie 2010 , Firma MAN si toate filialele, directe sau indirecte controlate de acesta a solicitat imunitate la amenzi, in conformitate cu punctul 14 din Comunicarea Comisiei 2006 privind imunitate la amenzi si reducerea amenzilor in cadrul intelegerii.

17 Decembrie 2010 CE acorda imunitate. 18-21 Ianuarie 2011 firma Volvo a fost inspectata de Comisie. 28 Ianuarie 2011 Volvo solicita imunitate. Pe data de 10 Februarie 2011 firmele Daimler si Iveco cer imunitate iar pe data de 20 Noiembrie 2014, comisia a initiat procedurile in temeiul acticolului 11 alineat 6 din Regulamentul ( CE ) nr1/2003 impotriva DAF, Daimler, Iveco, MAN, Volvo.

Au avut loc intalniri de solutionare intre fiecare destinatar si Comisie. De asemenea Comisia a furnizat fiecaruia o estimare a amenzilor. Firmele respective au inaintat Comisiei cererile formale de solutionare a acestora. ( Art. 10 al.2 din Reg. ( CE ) nr.773/2004 )

Preview document

European Commision statement - trucks cartel - Pagina 1
European Commision statement - trucks cartel - Pagina 2
European Commision statement - trucks cartel - Pagina 3
European Commision statement - trucks cartel - Pagina 4
European Commision statement - trucks cartel - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • European Commision statement - trucks cartel.docx
  • European Commision statement - trucks cartel.pptx

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?