Epurarea Biologica

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE-ARGUMENT 2
CAP. 1 PRINCIPII ALE PROCEDEULUI DE EPURARE 
CU NAMOL ACTIV 4
CAP. 2 PROCESE IMPLICATE IN EPURAREA BIOLOGICA 12
2.1. PROCESE AEROBE 13
2.2. PROCESE ANAEROBE 14
CAP. 3 INSTALATII FOLOSITE IN EPURAREA BIOLOGICA 17
CONCLUZII 20
BIBLIOGRAFIE 21
ANEXA


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE - ARGUMENT
Metoda cea mai eficienta si mai ieftina de eliminare a substantelor organice din apele uzate este utilizarea procesului de epurare biologica. Epurarea biologica a apelor uzate nu este o operatie unica, ci o combinatie de operatii intercorelate care pot fi diferite in variate puncte ale statiei de epurare, au loc cu viteze diferite si sunt efectuate cu o cultura mixta de microorganisme (biomasa), in care rolul principal il detin bacteriile. 
In epurarea biologica o importanta deosebita are transferul de impuritati din apa uzata spre biomasa prin contactul interfacial si prin fenomenele imediat urmatoare de absorbtie si adsorbtie. Altfel spus, din apa uzata cu aerare suficienta se dezvolta namol care, in prezenta unei cantitati suficiente de oxigen, absoarbe si degradeaza substantele organice din apa. 
Namolul activ reprezinta o comunitate microbiana complexa in cadrul careia se produc interactiuni care pot influenta controlul procesului de epurare biologica, ceea ce explica importanta studierii lui. 
O serie de parametrii ai sistemului de epurare, cum ar fi concentratia oxigenului dizolvat, incarcarea cu nutrienti, temperatura, pH-ul, varsta namolului, prezenta substantelor toxice, regleaza numarul microorganismelor si diversitatea speciilor, ceea ce implica o variatie mare - atat zilnica cat si sezoniera - a calitatii namolului active, elementul-cheie al epurarii biologice.
Cunoasterea alcatuirii si principiilor de functionare ale treptelor de epurare precum si a importantei diferitelor procese care stau la baza mineralizarii materiei organice prezinta o importanta teoretica si practica deosebita din perspectiva impactului pe care apele epurate il pot avea asupra apelor de suprafata si subterane.
Din aceste considerente, lucrarea de fata a fost o oportunitate de a ma familiariza cu notiunile principale de epurare a apelor uzate si de a aprofunda principiile de functionare a epurarii biologice cu namol activ.
CAPITOLUL 1
PRINCIPII ALE PROCEDEULUI DE EPURARE CU NAMOL ACTIV
Epurarea biologica cu namol activ a fost inventata in Anglia la inceputul secolului XX (1914). La acea vreme, Anglia era tara cu cele mai grave probleme de poluare ale apei, datorita populatiei dense si industriei avansate. Procesul de epurare cu namol activ si-a gasit apoi rapid aplicabilitatea si in afara Angliei. In 1915 a fost construita in S.U.A. (Milwaukee) prima statie experimentala de tratare a apelor uzate, iar in 1926 s-a construit prima statie in Europa (Essen-Rellinghausen). Chiar inainte de al doilea razboi mondial, epurarea biologica a ajuns si pe alte continente (India, Australia, si Africa de Sud).
Tratarea conventionala a apei uzate consta intr-o combinatie de procese (fizice, chimice si biologice) si operatii de indepartare a solidelor, materiei organice si, uneori, a nutrientilor, din apa uzata.


Fisiere in arhiva (2):

  • Epurarea Biologica
    • ANEXA epurare biologica.doc
    • atestat epurarea BIOLOGICA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!