Energii Alternative

Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
La ora actuala, ne acoperim cea mai mare parte a necesarului de energie arzand combustibili fosili precum carbune, titei sau gaz. In fiecare zi, in acest mod, generam milioane de tone de oxid de azot, dioxid de sulf, monoxid de carbon si praf, precum si milioane de tone de gaz de sera - dioxidul de carbon. Exista insa si alternative precum celulele pentru energie solara, centralele eoliene sau hidrocentralele.
Odata cu prima criza petroliera de la inceputul anilor '70 societatea umana a inceput sa constientizeze din ce in ce mai mult necesitatea elaborarii unei strategii sustinute de crestere a eficientei de utilizare a energiei si de implementare a programelor de eficienta energetica pe fondul diminuarii ingrijoratoare a rezervelor combustibile fosile ale Terrei. Astazi putem vorbi de o politica energetica mondiala si de o strategie concertata de reducere a emisiilor poluante in atmosfera fundamentate pe solutii tehnico-economice concrete de utilizare rationala a rezervelor de combustibili fosili (ce detin in continuare principala pondere in producerea de energie) si de valorificare pe scara tot mai larga a resurselor energetice regenerabile, asa-numitele energii curate sau energii neconvetionale, o alternativa la actualul sistem de valorificare energetica a rezervelor combustibile ale Terrei. Nu trebuie neglijat totodata nici aspectul ecologic pe care il prezinta aceasta noua politica energetica mondiala, stiut fiind faptul ca cea mai mare parte din cantitatile de noxe evacuate anual in atmosfera de activitatile omului se datoreaza combustiei combustibililor fosili (peste 22,5 miliarde tone CO2 anual la nivel mondial) deci, implicit, consumului de energie. Pe fondul acestei situatii energetice mondiale putem spune ca economia de energie realizata prin programe de eficienta energetica poate fi considerata (desi impropriu spus) o sursa de energie, total nepoluanta si gratuita. Nu trebuie confundata notiunea de eficienta energetica sau de economie de energie cu lipsa de confort a consumatorului. Consumul optim de energie defineste un cadru larg de solutii de reducere a pierderilor de energie (atat in faza de productie, cat si in cea de transport, distributie si consum), de inlocuire a instalatiilor si echipamentelor uzate fizic si moral, foarte energofage, de eliminare a consumurilor nerationale si nejustificate de energie, etc 
In 2004, ponderile diferitelor surse regenerabile, in producerea de energie primara erau urmatoarele: 
Figura 1 Ponderea surselor regenerabile de energie in producerea de energie primara
(Sursa:http://em.ucv.ro/eLEE/RO/realisations/EnergiesRenouvelables/Enjeux/Sources/2_cours.htm)
CAPITOLUL II
ENERGIA SOLARA
2.1 Scurt istoric 
Energia solara constitue cea mai importanta si certa resursa de energie regenerabila dintre toate resursele regenerabile exploatate de om la ora actuala, putand chiar afirma ca este o resursa inepuizabila de energie, dat fiind orizontul extrem de indepartat de viata al soarelui.


Fisiere in arhiva (1):

  • Energii Alternative.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!