Eliminarea compusilor organici volatili prin biofiltrare

Extras din referat Cum descarc?

Controlul emisiilor de compusi organici volatili (COV) a devenit o preocupare majora in prevenirea poluarii aerului. Bio-tratamentul de eliminare a COV, ofera o alternativa ieftina la tehnologiile conventionale. 
Biofiltrarea a aparut ca o tehnologie fiabila cu un pret de control al emisiilor de COV foarte eficient.
Exista multi factori care influenteaza performanta (scurgere) unui biofiltru. Tipul si umiditate materialelor de ambalare, pH-ul, temperatura, disponibilitatea de nutrienti si toxicitatea poluantilor. 
In ultimul deceniu, numeroase studii privind tratamentul fluxului de gaze contaminate, cu biofiltre au fost implicate in tratarea COV. Cu toate acestea, multe emisiile industriale de aer contin amestecuri de compusi organici volatili, care poseda proprietati fizice si chimice diferite, afectand astfel tratamentele biologice.
Unul din studii investigheaza comportamentul tranzitoriu al unui amestecuri de metil-etil cetona (MEK) si metil-izobutil cetona (MIBK) din aer, studiind performanta tranzitorie pe termen lung a unui amestec de metanol si o-pinen (C10H16).


Fisiere in arhiva (1):

  • Eliminarea compusilor organici volatili prin biofiltrare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Zhangli Cai, Daekeun Kim, George A. Sorial,  "A comparative study in treating two VOC mixtures in trickle bed air biofilters", rev. Chemosphere, nr. 68, 2007, USA.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!