Efectele structurii alimentare asupra stării de sănătate umană

Extras din referat Cum descarc?

Regina Maria Reteaua Privata de Sanatate
Una dintre cele mai importante institutii medicale din Romania specializate pe servicii medicale adresate segmentului corporate cu portofoliu impresionant de companii multinationale: Vodafone, OMV, Unicredit Tiriac Bank, CitiBank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Procter&Gamble, Coca-Cola, GlaxoSmithKline, Ursus Breweries, Ericsson, Microsoft, Euromedia, Orange, Cosmote, Romtelecom etc.
Cel mai mare numar de arondati cu pachete complexe (peste 75 000) la care se adauga alte zeci de mii pachetele simple de medicina muncii si analize;
Singura institutie medicala din Romania care ofera servicii medicale integrate complete, incluzand spitalizare si imagistica avansata (RMN, CT) In acest sens, REGINA MARIA are Spital de chirurgie, Spital de Obstetrica si ginecologie (Maternitate), Clinica pentru femei, Clinica de medicina muncii, Clinica pentru copii, Centru de Diagnostic si Tratament performant;
Cea mai dezvoltata retea nationala - 130 centre medicale partenere pe intreg teritoriul tarii, cel mai mare volum de activitate din toate clinicile din Bucuresti in relatiile cu acestia;
o Cele mai multe clinici proprii in Bucuresti - 10;
o Sistem complet de urgenta cu facilitarea spitalizarii, la locul de munca si la domiciliu;
o Peste 1000 de medici angajati;
o Hot line de urgenta si ambulanta - 24 h din 24 h;
o Laborator performant, in parteneriat cu Synlab (cel mai mare lant privat de laboratoare din Germania) - recoltare zilnica de analize in toate centrele REGINA MARIA
o Echipa medicala de inalta calitate profesionala si umana: medici de familie in house, fisa electronica prin reteaua VPN, abordare personalizata;
o Programe de profilaxie si cursuri de prim-ajutor desfasurate la sediul companiei;
o Servicii medicale customizate;
o Cele mai performante aparate medicale de ecografie, CT si RMN;
o Parteneriat Academic cu o serie de profesori romani si straini, nume cu prestigiu in domeniu lor;
o VIP Health Check - un program de consultatii si investigatii complet pentru VIP, cu elaborarea unui raport medical complet la standarde occidentale;
o Parteneriat Public Privat cu Spitalele Elias si Budimex. REGINA MARIA ofera conditii superioare de cazare si gestionare a bolnavului in cel mai performant spital de copii din Romania - Spitalul Marie Slodowska Curie (Budimex);
o Colaborari cu 8 spitale de stat;
o Primul Spital privat de Obstretica si Ginecologie, cu premiera pentru Bucuresti - nastere in apa;
o Extindere REGINA MARIA la nivel national a inceput in 2008 prin deschiderea REGINA MARIA Motilor Cluj Napoca, REGINA MARIA Avamedica Constanta si REGINA MARIA Ploiesti (7 policlinici proprii in Cluj, Constanta si Ploiesti).
o Medicina muncii si medicina preventiva - deductibilitate 100
PREMIERE
o Aparat RMN de ultima generatie in domeniul aparatelor RM de 1,5 T ce prezinta gama completa de dotari accesorii si softuri optionale, permitand toate tipurile de invesigatii RM;
o E8 - cel mai performant ecograf 3D+4D din tara;
o Unitatea de radiologie digitala se regaseste pentru prima data in sectorul privat.
Alimentatie vs Nutritie
Se face deseori confuzie intre termenii alimentatie si nutritie, astfel incat cei mai multi oameni cred ca este vorba despre unul si acelasi lucru.
In realitate alimentatia reprezinta actiune de a manca, de a consuma alimente in vederea satisfacerii senzatiei de foame a organismului in timp ce nutritia insumeaza totalitatea proceselor fiziologice prin care organismele isi procura hrana necesara cresterii si dezvoltarii, obtinerii energiei pentru desfasurarea proceselor vitale, refacerii tesuturilor.
Prin urmare un corp bine alimentat nu este neaparat si unul caruia i s-a satisfacut nevoia de substante necesare celulelor umane, pentru buna functionare a organismului. In acest caz mai devreme sau mai tarziu se instaleaza in corpul nostru ceea ce noi numim boala.
Ce este boala?
Boala este actiunea proprie de vindecare a corpului, respectiv de detoxifiere si revenire la starea normala de echilibru si sanatate. Corpul este singurul care initiaza si conduce procesul bolii pentru a-si indeplini functiile fiziologice. Boala nu trebuie privita ca o pedeapsa sau ca un lucru prostesc ci ca pe o manifestare a ignorantei fiecaruia, un semnal de alarma asupra faptului ca obiceiul unei alimentatii denaturate si a unei vieti dezechilibrate si lipsite de armonie nu este bun.
Alimentatia denaturata contribuie la cresterea gradului de toxicitate in organism, constituind cauza esentiala a imbolnavirilor de orice fel. Desi toxicitatea poate aparea din diverse surse ea exista datorita insuficientei energiei necesare pentru eliminarea otravurilor si a reziduurilor.
In functie de nivelul de toxicitate al organismului, boala are 7 stadii de dezvoltare sau evolutie:
1. Oboseala
Starea de oboseala poate fi inlaturata prin odihna, care regenereaza celula nervoasa si implicit reface energia intregului organism.
2. Toxicitatea
Toxicitatea apare atunci cand lichidele corpului au un anumit nivel de toxicitate, nivel ce nu a putut fi redus datorita cresterii in permanenta a substantelor toxice ingerate. Toxicitatea are loc si cand dormim prea putin, suntem stresati sau suparati, cand avem socuri emotionale sau experiente traumatice, in momentul in care corpul, prin energia disponibila nu mai poate asigura procesul regenerativ.
3. Enervarea sau iritarea
Acest stadiu se manifesta atunci cand simtim ca devenim ultrasensibili la anumite substante, agitati, iritabili, tulburati, cand avem mancarimi ale pielii si dureri in anumite parti ale corpului, cand ne curge nasul sau cand avem senzatia de a urina mai des.
Starea de iritare se datoreaza unui exces de substante acide din alimentatie, respectiv o dereglare a echilibrului acido-bazic. O aciditate crescuta a alimentelor rezulta in eliberarea rezervelor alcaline din organism si are loc o iritare a tesuturilor datorate acidozei. Majoritatea oamenilor, din cauza alimentatiei denaturate, au pH-ul acid, iar pentru neutralizarea reziduurilor acide din sange, sangele disponibilizeaza rezervele alcaline, ca de exemplu calciul si magneziul din dinti, oase si ficat. Aceasta stare de iritare ar trebui interpretata ca un semnal de alarma.
In acest moment corpul isi pune in actiune mecanismele de aparare si isi accelereaza activitatea interna. Daca starea de iritare persista, atunci apare stare de inflamatie. Simptomele iritarii, netratate, se pot manifesta ulterior prin sinuzite, colite, iritarea intestinelor, nefrite, hepatite, apendicite, ce cauzeaza umflaturi si inflamatii.
4. Inflamatia
Inflamatia este stadiul in care medicii recunosc caracterul patologic al pacientului. Acest stadiu implica durerea. Inflamatia este un raspuns de criza al organismului la "tratamentul" la care a fost supus o perioada mai lunga de timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Efectele Structurii Alimentare asupra Starii de Sanatate Umana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!