Dimensionarea Separatoarelor de Grasimi

Extras din referat Cum descarc?

Separatoarele de grasimi au rolul de a retine din apele uzate substantele plutitoare, cu densitatea mai mica decat a apei si de a le evacua in containere sau camine amplasate adiacent separatorului.
Separatoarele de grasimi se amplaseaza dupa deznisipatoare si inaintea decantoarelor primare sau inaintea treptei de epurare biologica daca decantoarele primare nu sunt prevazute in schema tehnologica.
Instalatiile de separare a grasimilor utilizeaza in procesul de retinere a substantelor mai usoare decat apa procedeul de flotatie naturala sau de flotatie artificiala.
In procedeul de flotatie naturala, picaturile de grasime se separa datorita diferentei de densitate dintre apa si grasime. Procedeul poate fi aplicat numai pentru grasimile aflate in stare libera (de pelicula, sau filtru), ori in stare de emulsie mecanica grosiera (diametrul picaturilor de grasime 80 - 100 um). 
In procedeul de flotatie artificiala picaturile de grasime sunt separate din apa cu ajutorul bulelor fine de aer introduse in apa prin dispozitive speciale (difuzoare, tuburi, panouri din material ceramic poros sau cu membrana elastica perforata). 
Grasimile pot fi separate din apa si in deznisipatorul - separator de grasimi cu insuflare de aer, aceasta instalatie dispunand de o zona in care grasimile separate prin fenomenul de flotatie artificiala sunt colectate si evacuate intr-un container sau camin amplasat langa deznisipator. 
In acest caz, incarcarea superficiala a deznisipatorului se va considera egala cu o viteza de sedimentare in curent de cca. 3 ori mai mica decat cea aferenta deznisipatorului cu insuflare de aer si anume, = u = 6 7 mm/s.
Grasimile dizolvate si cele aflate in stare de emulsie chimica, se pot separa din apa numai prin tratare chimica cu reactivi sau cu schimbatori de ioni. Aceste situatii sunt rar intalnite in cazul statilor de epurare aferente micilor colectivitati.
Separatoarele de grasimi gravitationale (cele care utilizeza in procesul de separare flotatia naturala) sunt utilizate cu precadere pentru apele uzate provenite din bucatarii individuale, cantine, restaurante, mari magazine care dispun de incaperi speciale de prelucrare si transare a carnii, statii de vanzare a carburantilor, unitati de service-auto, etc.
Conceptia separatorului de grasimi trebuie sa permita extragerea eficienta si in conditii de siguranta a materiilor solide, grasimilor si uleiurilor separate.
Aceste separatoare trebuie prevazute cu dispozitive de evacuare a stratului de grasime sau de ulei format la suprafata lichidului, dar si cu mijloacele necesare pentru evacuarea materiilor solide grosiere mai grele cu apa, care se pot depune pe radierul separatoarelor. .
In statiile de epurare a apelor uzate orasenesti se utilizeaza frecvent urmatoarele tipuri de separatoare de grasimi:
- deznisipatoare-separatoare de grasimi cu insuflare de aer (v. pct. 5.7.8.);
- separatoare de grasimi cu insuflare de aer la joasa presiune (0,5 + 0,7 at.);
- separatoare de grasimi cu placi paralele sau cu tuburi inclinate.


Fisiere in arhiva (2):

  • Dimensionarea Separatoarelor de Grasimi
    • Dimensionarea separatoarelor de grasimi.doc
    • DIMENSIONAREA SEPARATOARELOR DE GRASIMI.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!