Deseuri Toxice

Extras din referat Cum descarc?

Experti in deseuri
Deseuri poate fi si gunoiul pe care il avem si il acumulam in casele si apartamentele noastre.
Animalele care traiesc in vizuina, si care isi arunca si ele gunoiul si in special acelea care traiesc pe marginea apei intotdeauna scot gunoiul ca sa fie purtat pe apa. Daca n-am scoate gunoiul din casa o luna, un an, ne-am intoxica. Mediul inconjurator produce intoxicatii pentru organismul uman, de ex. : cenusa de la un incendiu forestier se poate contine o radioactivitate mare. Carbonii de clorofor produsi pentru refrigerare, pot fi gasiti in jurul vulcanilor. Multe deseuei naturale pot fi gasite dupa tehnologia moderna. Oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta substanta gazoasa constituie un factor care contribuie la subtierea stratului de ozon al pamintului. Stiinta descopera caile prin care creatorul a rezolvat aceasta problema a deseurilor. O bacterie combina fosfatul din apa cu uraniu pentru a crea cristale de uraniu, uraniul combinat in forme de cristale nu mai poate fi radioactiv si devine inofensiv pentru noi 
Ce reprezinta deseurile 
Deseurile sunt substante, materiale, obiecte, resturi de materii prime provenite din activitatile economice, menajere si de consum.
Majoritatea activitatilor umane reprezinta o sursa de producere a deseurilor.
Ce fel de deseuri sunt ? In prezent in Republica Moldova se formeaza urmatoarele tipuri de deseuri.
Deseuri menajere - deseuri provenite din activitatile casnice si de consum;
Deseuri de productie - deseuri rezultate in urma unor procese tehnologice;
Deseuri periculoase - reprezinta deseurile care sunt periculoase pentru sanatatea populatiei si mediul inconjurator. Din acestea fac parte deseurile toxice si inflamabile, explozive, corozive, infectioase si altele.
Deseuri toxice
Deseuri animaliere - sunt cele care se formeaza la cresterea si ingrijirea animalelor.
Deseuri de constructie - sunt cele formate la intreprinderile si organizatiile ce extrag si utilizeaza materiale de constructie.
Deseurile
Deseurile toxice, sub forma solida, lichida sau gazoasa pot cauza moartea, imbolnavirea sau ranirea oamenilor, sau distrugerea mediului, daca sunt tratate, depozitate, transportate in mod necorespunzator, sau parasite. Substantele sunt considerate deseuri periculoase daca sunt inflamabile, corozive, reactive sau toxice. Amestecurile, reziduurile sau materialele care contin reziduuri toxice sunt considerate de asemenea reziduuri toxice.
Tipuri de deseuri toxice
Deseurile industriale
Deseurile toxice sunt generate de aproape fiecare industrie, iar industriile care nu produc deseuri toxice ele insele, folosesc insa produse ale industriilor care produc deseuri.
Deseurile agricole
Industria nu este singura care genereaza deseuri. Agricultura produce deseuri ca pesticide, ierbicide si materialele folo-site in aplicarea lor. Fluoritii reziduali sunt produse secundare ale producerii de fertilizatori pe baza de fosfati. Pana si nitratii solubili rezultati in urma folosirii balegarului ca ingrasamant se pot dizolva in apa din panzele freatice si contamina fantanile, cauzand probleme de sanatate.
Deseurile urbane
Sursele de deseuri urbane includ vopselele toxice, solventii inflamabili, curatitorii caustici, bateriile toxice, pesticidele si chiar mercurul din termometrele sparte. Sistemele de eliminare ale deseurilor locale pot refuza aceste obiecte. Daca sunt acceptate, trebuie facuta o monitorizare atenta pentru asigurarea faptului ca solul sau panza freatica nu sunt contaminate. Renovarea caselor mai vechi poate cauza ca vopseaua cu plumb toxica sa se desprinda de pe pereti. Materialele izolatoare de la tevile pentu cuptor pot contine particule de azbest, care se pot desprinde, iar daca sunt inhalate pot cauza boli de plamani sau chiar cancer.
Efecte ale deseurilor toxice
Deseurile pot polua solul, aerul, apa de suprafata sau panza freatica. Poluarea solului poate afecta oamenii, plantele si animalele. 


Fisiere in arhiva (1):

  • Deseuri Toxice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!