Depozitarea Deseurilor Menajere

Extras din referat Cum descarc?

Deseurile menajere reprezinta rezidurile provenite de la locuinte, institutii publice (scoli, internate, camine, crese, hoteluri), institutii administrative, restaurante, cantine, intreprinderi comerciale, organizatii cooperative si obstesti, intreprinderi industriale (exclusiv cele tehnologice). Deseurile menajere se compun din urmatoarele materiale: resturi alimentare, hartie, carton, textile, lemn, plastic, cauciuc, sticla, ceramica, pamant, cenusa, zgura, etc. Aceste materiale componente ale deseurilor menajere sunt grupate dupa caracteristicile lor principale astfel: - materiale combustibile (hartie, carton, textile, lemn, oase, etc.); - materiale fermentabile (resturi alimentare, fructe, legume, etc); - materiale inerte (metale, sticla, ceramica, etc.); - materiale fine (cenusa, zgura, pamant, etc.).. In conformitate cu aderarea tarii la U.E. depozitarea deseurilor se poate face numai in spatii distincte, special amenajate pentru protejarea mediului inconjurator.  Depozitarea de deseuri poate fi clasificata dupa mai multe criterii: 1. dupa tipul deseului (grad de toxicitate): - depozite de deseuri inerte; - depozite de deseuri nepericuloase; - depozite de deseuri periculoase; - depozite de deseuri radioactive.
Depozitarea deseurilor pe langa faptul ca este un proces tehnologic destul de scump, mai prezinta un dezavantaj: polueaza mediul. Solutia nu consta in depozitarea acestora pe locuri virane, pe spatiile verzi sau in parcuri, ci in colectarea selectiva si reciclarea lor..
Aceasta metoda permite recuperarea substantelor valoroase pentru reciclare! CE PUTEM FACE NOI? Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunitatii, are puterea si obligatia de a influenta procesul de ecologizare a propriului oras sau a zonei unde isi petrece vacanta Solutia este la indemana noastra si consta in DEPOZITAREA SELECTIVA a DESEURILOR. Mai precis, trebuie sa depozitam deseurile in locurile special amenajate si, pe cat posibil, pe urmatoarele categorii: . hartie si cartoane (ziare, reviste, tiparituri, cutii de detergenti, de cereale etc.), ce pot fi vandute la tonetele special amenajate; . sticle PET si alte materiale plastice (pungi, folii, cutii de iaurt, butelii de la produse cosmetice si de curatenie etc.), ce pot fi reciclate; . sticle si cioburi; vanzarea ambalajelor din sticla la centrele care se ocupa cu achizitionarea acestora; . deseuri feroase (fier, tabla s.a) si doze metalice, ce pot fi valorificate la punctele "REMAT"; . deseuri umede (resturi vegetale, animale etc.).  Metodele non formale de participare publica sunt non legale (nu ilegale). De exmplu: . educationale (de ex.: publicarea de buletine informative, organizarea de ateliere de lucru, competitii, tabere, expozitii, lucrul in scoli, tururi pe biciclete, seminarii, campanii etc.); . presiuni directe (de ex : trimiterea de petitii, plangeri, colectare de semnaturi, demonstratii, folosirea mass-mediei);.


Fisiere in arhiva (1):

  • Depozitarea Deseurilor Menajere.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!