Construcția cu hempcrete

Extras din referat Cum descarc?

O cladire este considerata verde daca prin design, materiale de constructie si tehnologiile utilizate se reduc atat consumul de energie cat si impactul negativ asupra mediului. In zilele noastre, exista o multitudine de materiale de constructie ecologice care se pot utiliza la constructia casei. Tipurile vechi de pardoseli, vopsele si mobilier pot emite substante nocive la fel si materialele de constructie din care este realizata casa.
Acest referat investigheaza canepa si calcarul ca material de constructie, in uz si invelisuri , proprietatile calcarului, caracteristicile constructiei de canepa si calcar, performante termice, costuri si cantitati, probleme de constructie etc.
Constructiile rezidentiale si cladirile comerciale sunt printre cele mai mari consumatoare de energie si emitatoare de CO2. In prezent cladirile reprezinta 40% din consumul total de energie din Europa, iar cea mai mare sursa consumatoare de energie, peste 50%, o reprezinta incalzirea termica.
Hempcrete sau Hemplime este un material bio-composit obtinut prin amestecarea puzderiei de canepa cu lianti pe baza de calcar. 
Constructiile pe baza de canepa au capatat tot mai multa popularitate in lucrarile de constructie, contribuind la reducerea amprentei de carbon a cladirilor si putand conduce chiar la o amprenta negativa pentru intreaga constructie.
Hempcrete a fost dezvoltat in Franta la mijlocul anilor '80, cand oamenii experimentau pentru a gasi un inlocuitor adecvat pentru wattle (impletitura din nuiele) si daub(tencuiala) deteriorate in cladirile din lemn medieval. In intreaga Europa, gradul de constientizare creste cu privire la daunele mari care au fost aduse unor astfel de cladiri in perioada postbelica, prin reparatii necorespunzatoare, folosind ciment Portland obisnuit. Utilizarea acestui material pentru a inlocui mortarele de pamant si cimenturile naturale din cladirile istorice a impiedicat tesatura cladirilor sa ,,respire". La randul sau, acest lucru a dus la pastrarea umiditatii in tesatura, care a deteriorat ramele din lemn.
Calcarul
Are multe probleme de mediu asociate cu acesta.
- Este extras pe scara larga.
- Are o energie incorporata ridicata (800 kg / tona).
- Este o resursa finita.
- Este prelucrat central departe de operatiunile miniere, necesitand costurile mari de transport ale unui material greu (incarcaturile grele produc mai multe emisii de CO2 si poluare) (WWF 1994).
- Cuptoarele de var folosesc combustibili fosili.
- Este asociat cu pierderi de biodiversitate datorate operatiunilor sale miniere si contributia la incalzirea globala.
Beneficii pentru utilizarea calcarului:
-  Este ,,respirabil" (porozitate ridicata, permeabilitate mare la vaporii de apa);
-  Este usor reciclabil (re-ars pentru a forma calcar hidratat sau folosit ca
agregat) sau este absorbit in mod natural in pamant fara a provoca toxicitate.)
-  Conductivitate termica scazuta - ~ 1 W / (m K) - si un specific moderat ridicat (caldura permite tencuielii sa actioneze eficient ca un depozit de caldura masiv termic, contribuind la confortul termic al mediului intern.)
-  Protectie: calcarul actioneaza ca o suprafata exterioara ,,sacrificiala" foarte buna, protejand
elementele structurale esentiale ale cladirii de vreme si de foc.
-  Calcarul este alcalin, impiedicand cresterea mucegaiului si facand-ul nedorit pentru 
animale mici.


Fisiere in arhiva (1):

  • Constructia cu hempcrete.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

http://www.carmeuse-construction.com/ro/news/constructiile-cu-hempcrete-o-solutie-ecologica-sustenabila-cu-amprenta-negativa-de-carbon
https://inhabitat.com/hemcrete-carbon-negative-hemp-walls-7x-stronger-than-concrete/
http://www.caseecologice-info.ro/blog/casa-ecologica-aspecte-generale/
https://returntonow.net/2018/08/27/why-hemp-houses-will-be-the-best-in-the-world/
file:///C:/Users/stanc/Desktop/referat%20ecologie/Building_with_Hemp_and_Lime.pdf
https://www.motherearthnews.com/green-homes/natural-building/hempcrete-ze0z1602zbay


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!