Compania OMV Petrom - Strategii și politici economice de protecția mediului

Extras din referat Cum descarc?

Ecologie si protectia mediului in cadrul OMV Petrom
Unul din obiectivele Petrom este de a diminua impactul operatiunilor sale asupra mediului, prin reducerea deseurilor, a emisiilor si a evacuarilor in atmosfera si prin utilizarea eficienta a energiei.
Anul 2014 a reprezentat un progres major in clarificarea, consolidarea si alinierea proceselor si cerintelor aplicate in cadrul companiei Petrom fata de Reglementarile Grupului OMV. Toate activitatile cu relevanta de mediu sunt conduse conform politicii HSSE Petrom. Aceast politica exprima angajamentul societatii pentru reducerea impactului asupra mediului, imbunatatirea continua a performantei de mediu si o dezvoltare durabila, prin participarea la masurile de protectie a climei. Reglementarile de management al mediului in Petrom au fost aliniate cu cerintele Grupului OMV si constituie cadrul general pentru imbunatatire continua, cu scopul de a asigura ca toate activitatile se conformeaza unor standarde ridicate de mediu.
Politici de protectie a mediului
Tinand cont ca un mediu sanatos este esential pentru asigurarea prosperitatii si calitatii vietii si de realitatea ca daunele si costurile produse de poluare si schimbari climatice sunt considerabile, OMV-Petrom promoveaza conceptul de de-cuplare a impactului si degradarii mediului de cresterea economica prin promovarea eco-eficientei si prin interpretarea standardelor ridicate de protectia mediului ca o provocare spre inovatie, crearea de noi piete si oportunitati de afaceri.
Deseurile provenite din industria petrolului nu pot fi stocate la infinit, acumulandu-se si prezentand potential de poluare, in scopul unei corecte gestionari, se impune elaborarea unei strategii coerente, care trebuie sa aiba la baza cele mai bune tehnologii disponibile. Este necesar ca aceasta sa cuprinda un plan de reducere (eliminare) a deseurilor, care sa aiba in vedere valorificarea deseurilor ca sursa de energie, cat si distrugerea lor atunci cand nu pot fi valorificate si ecologizarea zonelor afectate de deseuri.
Valorificarea deseurilor petroliere este impusa de faptul ca acestea polueaza mediul ambiant, ocupa suprafete importante de teren arabil si constituie o pierdere importanta de materiale, marind astfel cheltuielile rafinariilor si se poate realiza prin procedee precum: incinerarea; piroliza; co-procesarea deseurilor petroliere in fabricile de ciment etc. Cu
tehnologiile cunoscute in prezent, cantitatea de deseuri poate fi diminuata cu cateva zeci de procente.
Recuperarea si reciclarea componentelor din deseuri reprezinta modalitati eficiente de realizare a unor importante economii materiale, dublata de o depoluare a mediului. In cadrul altor societati s-au obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste reciclarea reziduurilor (deseurilor) industriale, avandu-se in vedere faptul ca un reziduu nefolositor pentru o industrie poate fi un material util pentru alta. Distrugerea deseurilor petroliere poate fi realizata prin procedee precum: incinerare, tratarea pamantului infestat etc.
Avand ca obiectiv construirea unui sistem solid de management de mediu si contributia la dezvoltarea durabila, activitatea OMV-Petrom in acest domeniu se va concentra pe urmatoarelor prioritati:
1. Integrarea politicii de mediu a Uniunii Europene in elaborarea si aplicarea politicilor de mediu regionale si sectoriale ale societatii, prin :
-  introducerea efectiva a evaluarii de mediu ca mecanism de integrare pentru politicile nou formulate si formularea unor indicatori de masurare efectiva a progreselor inregistrate in cazul strategiilor si politicilor existente;
-  imbunatatirea eficientei energetice si promovarea utilizarii energiilor regenerabile;
-  elaborarea si aplicarea unei strategii sustenabile in domeniul calitatii mediului etc.
2. Evaluarea starii actuale a factorilor de mediu si fundamentarea unei strategii de dezvoltare, pe termen lung, care sa protejeze cat mai mult mediul inconjurator, prin :
-  dezvoltarea unui portofoliu de proiecte in pregatire;
-  asigurarea resurselor financiare si umane pentru dezvoltarea programelor de management a poluarii etc.
3. Ameliorarea calitatii factorilor de mediu in zonele urbane si rurale unde societatea isi desfasoara activitatea, privind :
-  Imbunatatirea calitatii aerului, prin :
- implementarea masurilor prevazute in Programul National de Reducere a Emisiilor provenite de la instalatiile mari de ardere;
- asigurarea calitatii corespunzatoare a benzinei si motorinei si operationalizarea sistemului de monitorizare calitativa si cantitativa pentru benzina si motorina .
-  Imbunatatirea programului de management al deseurilor, prin :
- dezvoltarea unui sistem integrat de management al deseurilor;
- infiintarea laboratoarelor regionale pentru analiza deseurilor;
- finalizarea transpunerii reglementarilor privind depozitarea si incinerarea deseurilor;
- scoaterea din sistem a vehiculelor uzate si a echipamentelor electrice si electronice, precum si a substantelor periculoase.
-  Managementul resurselor de apa, in conformitate cu regimul impus de Acordurile, Protocoalele si Conventiile la care Romania este parte, avand in vedere controlul poluarii industriale, prin :
- reactualizarea inventarelor nationale, regionale si locale ale instalatiilor care intra sub incidenta, prevenirea si controlul integrat al poluarii;
- limitarea emisiilor de compusi organici volatili provenite din utilizarea solventilor organici in anumite activitati si instalatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Compania OMV Petrom - Strategii si politici economice de protectia mediului.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!