Cercul vieții

Extras din referat Cum descarc?

Introducere 

Bazata pe fapte ce nu pot fi tagaduite , cele ce urmeaza vor introduce cititorul in LUMEA CREATIEI si a CELOR PATRU ENTITATI EXISTENTIALE , si vor reda aspecte legate de CERCUL VIETII.

Timpul se prelingea alene. Simteai aproape tangibil cromatica aprinsa a celor patru prezente viitoare : TATAL ALBASTRU, MAMA ALBASTRA, TATAL NEGRU si DUALUL ROSU, existente infiinitice ce conlucrasera o data pentru realizarea unui experiment : PAMANTUL ,un loc privelegiat in Univers .

Pamantul , o existenta contradictorie , dar naturala ,un mod de a fi capabil de interactiune si transformare. O imposibilitate devenita realitate, ce a unit in mod antimonic esenta celor patru, stabilind in mod clar pather incertus , mater incertus , ramanand nedeslusiti chiar simbolic .
Aceasta experienta a dat un rezultat final senzational ce promitea un viitor stralucit : 
OMUL .
Singura specie ce nu avea modul de a fi natural, fiind ceea ce se face; existenta pentru sine, proprie umanului, definindu-se ca ,,fiind ceea ce ea nu este si ca nefiind ceea ce este." 

Intr-un cuvant, omul s-a situat sub semnul creatiei de sine, concepand libertatea ca dimensiune definitorie, operand alegeri succesive, modelandu-si propria esenta . 
Singurul care a fost preocupat de a oferi o interpretare EXISTENTEI, a naturii acesteia, catalogand in mod propriu si prin viziunea universului sau interior PAMANTUL, APA, AERUL SI FOCUL , cele patru elemente indispensabile existentei sale.

Tematica intalnirii " corelatia dintre Om si Natura " punea sub semnul intrebarii creatia celor Patru . 
OMUL singura specie care a reusit prin Gandirea sa sa obtina un miloc de individualizare , a obtinut totodata un mijloc sigur de distrugere a naturalului . Parafrazand conceptul omului atat despre existenta naturala dar si eterna , " OMUL: INGER SAU DEMON " , devenea o continua controversa a creatiei si in mod implicit trebuia gasita solutia . 

Acest subiect, era la momentul actual constientizat si de indivizi ai acestei specii, ecologii, denumit intr-un mod local " problematica globala a corelatiei dintre om si mediul ambient ". 

Spatiul temporal actual era considerat "Epoca contemporana" si existau multipli exponenti care descriau aceasta criza ambientala , analizand potentialele surse.

Aceste voci recunosteau desprinderea omului din cercul vietii nu ca urmare a unor nevoi biologice , ci datorita organizarii sociale nascocita pentru a cucerii natura, obtinand astfel un mijloc necesar dobandirii de bogatii, dar si un real conflict cu legile care guverneaza natura. 

Sursele dezbatute erau diferite si cu caracter aparte :

- cresterea demografica : crestera numarului populatiei duce evident la mai multa tehnologie, mai multa poluare ; cresterea numarului celor cu dorinta de inavutire -

- administrarea resurselor naturale ale pamantului in mod deficitar : datorita cresterii numarului populatiei globului, obtinerii unui procent cat mai ridicat de profit prin transformarea resurselor naturale in surse de inavutire -


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercul Vietii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!